Akçakale Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor. - Son Dakika
Güncel

Akçakale Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor.

Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne Bağlı İlaçlama Ekibi ilçe merkez ve Kırsal Alanda Haşerelere Karşı İlaçlama Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor.

13.06.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale belediyesi Şubat Ayında Tahliye Kanalları,Lagar ve su birikintilerinde başlatılan larvacid uygulaması havaların ısınması ile Sinek, Sivri Sinek ve diğer haşerelere karşı yapılan ilaçlama çalışmaları ilçe merkez ve kırsal alanda devam ediyor.

Saat 8.00 – 17.00 yapılan çalışmalarda Bodrum, Merdiven arası, hayvansal alanlar ve fosseptik çukurları ilaçlanıyor.Saat 17.00-01.00 de ise uçkun ilaçlama mücadelesini yürütmektedir.

Yapılan ilaçlama çalışmaları ile ilgili Doram Ali Mahalle Muhtarı Hüseyin Bozdoğan:"Doram Ali mahallesi ve mezraları olmak üzere haşerelerle mücadele ediliyor.köydeki mevcut hayvan barınakları,Fosseptik çukurları,Bahçeler,Sulak yerler,tamamen ilaçlanıyor. Bu çalışmadan dolayı Akçakale belediye başkanımız Abdulhakim Ayhan ve park bahçeler müdürü Mustafa Ercan'a bu çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim.Dedi

Akçakale belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Ercan ise:Kentsel ve kırsal yerleşim alanlarında çevre ve halk sağlığının korunmasında, bulaşıcı ve salgın hastalıkların insanlar ve hayvanlar arasında hızla yayılmasına neden olan ve genel olarak vektör ismiyle anılan canlılarla mücadele önemli bir yer tutmaktadır.

Hamam Böcekleri, Bit, Pire, Kene ve Kemiriciler (Fare, Sıçan v.s) gibi vektör canlılar vücutlarında taşıdıkları sıtma, sarıhumma, hepatit, tifo, dizanteri, , kuş gribi, kırım Kongo kanamalı ateşi, H1N1 virüsü (Domuz Gribi) gibi birçok hastalık etkenini insanlara ve diğer zararsız canlılara bulaştırabilmektedir.

Tüm bunlarla mücadele amacıyla belediye sınırlarımız dahilinde tespit edilmiş olan dereler, su kuyuları, fosseptik kuyular, inşaat ve bodrum suları, arıtma tesisi ve tahliye kanalları gibi sivrisinek üremelerine müsait noktalarda Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'nün önerileri doğrultusunda ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır.

Vektör zararlılara karşı oluşturduğumuz ilaçlama birimimiz hafta içi her gün 8.00 – 17.00 arasında, 17.00-01.00 arasında ise uçkun mücadelesini yürütmektedir. Müdürlüğümüz haşerelere karşı ilaçlama hizmetini ortak kullanım alanlarında (bodrum, merdiven arası, çatı, kalorifer daireleri) ve hayvansal bölgelere vermektedir.Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akçakale Belediyesi İlaçlama Çalışmalarına Aralıksız Devam Ediyor. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement