Akçakale'de Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Akçakale'de Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

Akçakale\'de Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in sakal-ı şerifi ziyarete açıldı.

19.04.2014 21:57  Güncelleme: 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.) sakal-ı şerifi ziyarete açıldı.

Akçakale Müftülüğü öncülüğünde sakal-ı şerif Akçakale'ye getirildi. Sabahın erken saatlerinde Fakirullah Camii'nde öğle saatlerine kadar erkeklere, öğleden sonra saat 17.00'ye kadar bayanların ziyaretine açıldı. İlçedeki programın ardından sakal-ı şerif, Süleyman Şah konaklama tesislerinde barınan Suriyeli mültecilerin ziyaretine açıldı. Sakal-ı şerife Akçakale'de yoğun ilgi gösterilirken, aynı ilgi çadır kentte de gerçekleşti. Suriyeli mültecilerin ilk kez sakal-ı şerifi görmenin heyecanını yaşadığı görüldü.

Akçakale Süleyman Şah konaklama tesisleri müdürü ve ilçe müftüsü Hüseyin Ortaç, şu açıklamalarda bulundu:

"2014 Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle, Türkiye'nin her köşesinde olduğu gibi Akçakale'de de Kutlu Doğum Haftasını dolu dolu kutlamaya devam ediyoruz. Bu çerçevede 14 Nisan 2014 Pazartesi günü itibariyle başta ilçe kaymakamımız Eyüp Fırat olmak üzere, belediye başkanımız, kamu kurumlarını ve vatandaşlarımıza gül ikram ederek haftanın başlangıcını bu şekilde başlatmış olduk. Bunun akabinde bayanlara yönelik konferanslarımız ve sohbetlerimiz oldu. Ayrıca mahkumlara yönelik açık cezaevinde konferans ve ilahi dinletilerimiz oldu. Geleneksel hale getirdiğimiz kutlu doğum aşını Akçakaleli hemşehrilerimize ikram ettik. Dün itibarıyla bütün vatandaşlarımıza yönelik konferans düzenledik. Bugün sabah namazından öğleye kadar erkeklere, öğleden sonra da saat 5'e kadar sakal-ı şerifi bayanlara açmış olduk. Yine bununla beraber Türkiye'nin en büyük çadır kentti olan Süleyman Şah konaklama tesislerinde inşallah 5-7 arası Suriyeli misafirlere sakal-ı şerifi ziyaretlerini gerçekleştirmiş olacağız. Bu etkinliklerimiz inşallah devam edecek. Ben bu vesileyle Kutlu Doğum Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum." - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakale'de Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement