Akçakaleli Çiftçiler DSİ'den Şikayetçi - Son Dakika
Güncel

Akçakaleli Çiftçiler DSİ'den Şikayetçi

Akçakaleli Çiftçiler DSİ\'den Şikayetçi

Türkiye'nin en önemli projelerinden olan GAP kapsamında inşa edilen Suruç Ovası sol sahil Pompaj Sulama Projesinde yaşanan sıkıntılardan dolayı Akçakale ilçesine bağlı Çakırlar, Yediyol ve Şehit Nusret kırsal mahallelerinde yaklaşık 15 bin dönüm arazide ekili olan mısır ve pamuk kurumaya terk edildi.

19.07.2016 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakale ilçesinde sulama yapamadıklarını iddia eden çiftçiler yaklaşık 15 bin dönüm ekili arazinin kuruduğunu belirterek yetkililerden yardım istemişti. Çiftçilerin yaşadığı sıkıntıyı gidermek için bölgeye gönderilen ekip, arıza yaşanan vanaları tamir edildiği DSİ Müdürü tarafında ulusal ve yerel medyada dile getirildi.
Sersi, Yediyol ve Şehit Nusret köylüleri yapmış oldukları açıklamada, "Yaklaşık 5 aydır pamuk ve mısır ektik 1 su bile veremedik, aylardır bu arızayı bir türlü gideremediler. Sadece bir defasında bir saat su iyi geldi. Sonra yine kesildi ne yapacağımızı şaşırmış vaziyetteyiz. Suyun gelmeme sebebinin ana kanalın 35 kilometresinden tıkanıklık olduğunu ve kanala yeterli suyun bırakılmadığını söylediler. Geçen hafta ulusal ve yerel medyada DSİ Müdürü Oğuz Kasap'ın yaptığı açıklamada bozuk olan vanalar yetkililer tamir edildiğini söylemiş suyun oraya bırakıldığını ulusal yerel medyada beyan etmiştir. Biz de köylüler olarak halen sorunun devam ettiğini bütün ulusal basını Sersi Şehit Nusret ve Yediyol köylerine davet ediyoruz. Gelsin görsünler halen sorun devam ediyor mu etmiyor mu" diye sitem etti.

ÖNCEL: İLGİLENEN YOKTUR
Şehit Nusretbey Köy Muhtarı Selahattin Öncel yaptığı açıklamada, "Allah var tahliye vanalardan çok güzel su geliyor. Tahliye deresinde de su boşa akıyor. Bizler de müteahhit firmanın yapmış olduğu ve DSİ kuruluşuna teslim ettiği 15, 19 ve 20. hatlardan bize de BDV binasından sonra suya hasret olduğumuzu hiç bir DSİ yetkilisi bölge müdüründen tutun şube müdürlerin kadar ilgilenen yoktur, anlaşılan DSİ de bize darbe yapıyor" dedi. (HABER MERKEZİ)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Akçakaleli Çiftçiler DSİ'den Şikayetçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement