Akçakoca'da Bayramda Güreşçiler Er Meydanına Çıkacak - Son Dakika
Yerel

Akçakoca'da Bayramda Güreşçiler Er Meydanına Çıkacak

Akçakoca\'da Bayramda Güreşçiler Er Meydanına Çıkacak

Tarihi Beyören köyü karakucak güreşleri Kurban bayramında şenlendirecek.

08.09.2016 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarihi Beyören köyü karakucak güreşleri Kurban bayramında şenlendirecek.

Akçakoca Beyören köyü tarihi karakucak güreşleri güreş ağası Ömer Özcan yaptığı açıklamada "Beyören köyünde 8 asırdır geleneksel olarak dini bayramlarımız olan Ramazan Bayramı 2. Günü ve Kurban Bayramı 3. Günü düzenlenen güreşlerimiz her sene Düzce il ve ilçeleri, Akçakoca halkı, civar köylerimiz ve diğer il ve ilçelerden gelen güreş sever 7-8 bine aşkın insanımız ile büyük bir coşku ile geçmektedir. Bu bayram 120 sporcu ile güreşlerimiz düzenleyeceğimiz farklı animasyon şovlar ile daha eğlenceli ve güzel geçecektir. Tüm halkımızı ata sporumuz olan güreşlerimizi izlemeye 14.09.2016 Çarşamba günü Beyören köyü er meydanına bekliyoruz" dedi.

Özcan,"Geçmişten, Geleceğe büyük bir titizlik ile yaşamaya ve yaşatmaya özen gösterdiğimiz gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere taşımak en büyük hedefimizdir" diye konuştu.

Akçakocalı milli güreşçi bölgenin başpehlivanlarından Ferudun Çatak, "Akçakoca Beyören Köyü Karakucak güreşleri bölgemizin ve ilçemizin turizm açısından büyük katkı sağlamakta, Feridun Çatak olarak ben yılda ülkemizin 40 farklı bölgesinde organize edilen güreşlere katılmaktayım güreşler insanların birlik ve beraberlik içersinde bir arada olduğu sosyal faliyetlerdir. Beyören köyü Karakucak güreşleri yılda 2 kez dini Bayram'larımızda yapılmakta ve bu Türkiye'de hiç bir bölgede yapılmamakta bu ilçemizin tanıtımında büyük etken olmakta" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakoca'da Bayramda Güreşçiler Er Meydanına Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement