Akçakoca'da Gençleştirme Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Akçakoca'da Gençleştirme Çalışmaları Devam Ediyor

Akçakoca\'da Gençleştirme Çalışmaları Devam Ediyor

Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü 2015 Yılı Doğal Gençleştirme programı kapsamında 200 hektar sahada orman gülü temizliği çalışmaları sürüyor.

01.11.2015 11:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü 2015 Yılı Doğal Gençleştirme programı kapsamında 200 hektar sahada orman gülü temizliği çalışmaları sürüyor.

Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü 2015 Yılı Doğal Gençleştirme programı kapsamında Aktaş Orman İşletme Şefliğinde 34,8 hektar, Altınçay Orman İşletme Şefliğinde 37,7 hektar, Cumayanı Orman İşletme Şefliğinde 71,3 hektar ve Deredibi Orman İşletme Şefliğinde 56,2 hektar olmak üzere toplam 200 hektar sahada orman gülü temizliği çalışmaları devam ediyor.

2015 yılının Kayın Ağaç türünde bol tohum yılı olması tahmin edilmesine karşın tozlaşma döneminde havaları yağışlı gitmesi üzerine beklenilen düzeyde olmasa da orman gülü temizliği yapılan sahalarda bu tohumlarla yüzde 50-60 seviyesinde gençlik geleceği ve yoğun diri örtü (orman gülü, böğürtlen vb.) bulunan kayın gençleştirme sahalarında bol tohum yılında veya bol tohum yılından 1-3 yıl önceden ormangülü temizliği öngörüldüğünden bu sahalarda Tohumlama kesimleri ve orman gülü temizliği çalışmaları 2015 yılında yapılması kararlaştırıldı.

Ekskavatörle yapılan orman gülü temizliği sayesinde sahaya en az 4-5 yıl orman gülü ve diri örtü gelmesinin engelleneceği ve bu sayede sahanın başarılı bir şekilde gençleştirilmesinin sağlanacağı, ayrıca bu sahalara çevre ormanlardan toplanan Kayın tohumları ile takviye yapılacağı bildirildi.

2016 yılı Nisan ayı içinde olması beklenen çimlenmelerden sonra yıl içinde yapılacak gençlik bakımı çalışmaları ile gelen gençliğin sağlıklı bir şekilde büyümeleri ve sahanın sonraki yıllarda da gelecek gençlikler ile yüzde 100 başarılı hale gelmesi sağlanacağı ifade edildi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakoca'da Gençleştirme Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement