Akçakoca Orhangazi İlköğretim Okulu, İmam Hatip Lisesi Oluyor - Son Dakika
Yerel

Akçakoca Orhangazi İlköğretim Okulu, İmam Hatip Lisesi Oluyor

Akçakoca Orhangazi İlköğretim Okulu, İmam Hatip Lisesi Oluyor

Akçakoca’nın en eski okulu olarak bilinen ve adı kent müzesi, yüksek öğrenim kurumu olarak değerlendirilmesi zaman zaman gündeme gelen Tarihi Orhangazi İlköğretim Okulu İmam Hatip Lisesine dönüştürülüyor.

28.06.2014 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akçakoca'nın en eski okulu olarak bilinen ve adı kent müzesi, yüksek öğrenim kurumu olarak değerlendirilmesi zaman zaman gündeme gelen Tarihi Orhangazi İlköğretim Okulu İmam Hatip Lisesine dönüştürülüyor.

Akçakoca Kaymakamlığında Akçakoca'daki okul dağılımlarının yeniden düzenlenmesi ile ilgili olarak Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Milletvekili Osman Çakır, Kaymakam Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmert Yurtman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik ve şube müdürlerinin katıldığı toplantıda Orhangazinin boşaltılarak İmam Hatip Lisesi olarak kullanılması kararı alındığı öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak Milletvekili Osman Çakır, basın mensuplarına yaptığı açıklamada bu durumun geçici bir uygulama olacağını belirterek "İmam Hatip Lisesine yoğun bir talep var. Lise bölümünün bir yere yerleştirilmesi zarureti doğdu. Çözüm olarak 85 taşımalı toplam 130 kadar öğrencisi olan Orhangazi ilkokulunun dağıtılması benimsendi. Bu uygulama Endüstri Meslek Lisesi yanına yapılacak ve birkaç okulun bir araya toplanacağı yeni binanın tamamlanmasına kadar geçici bir süre içindir" dedi.

Taşımalı öğrencileri farklı okullara mahallenin öğrencilerinin de Gönül Yavuz'a yerleştirilmesinin planlandığını belirten Çakır "Uygulama 2 yıllık bir süre için düşünülüyor. Yeni binanın bitmesi ile tarihi okulumuzu ilerde çevre düzenlemesi ile birlikte önemli bir turizm merkezi alanına dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Türkiye'de 6 tane olarak inşa edilen tarihi binalardan sadece iki tanesi ayakta ve biri bu. Unesco miras listesine giren ve restorasyonu başlayan Kale ile birlikte Akçakoca'nın marka değerlerinden biri olacak" dedi.

ORHANGAZİ OKULUNUN TARİHİ

Orhangazi İlköğretim Okulu ile ilgili okulun tarihi ile ilgili olarak ise şu bilgiler yer almakta; "Orhangazi İlkokulu 1916 yılında Akçakoca'da Merkez İptidai Mektebi adı altında açılmıştır. 1924 yılında adı Merkez Zükür (Erkekler)Mektebi olmuştur. 1926 yılında Kız ve Erkek mektebine dönüştürülerek adı Akçaşehir Merkez İlk Muhtelit Mektebi olmuştur. 1929 yılında okulumuz bugünkü binasına taşınarak eğitim öğretime devam etmiştir. 1961-1962 öğretim yılında okulumuzun adı bugünde kullanılan Orhangazi İlkokulu olmuştur. Okulun İsminin Orhangazi olmasındaki sebep, ilçemizin Fethinin Osmanlı Devleti'nin kurucularından Orhan Gazi'ye dayanmasından kaynaklanır. Okulumuz 2003 yılında ikinci kademe (6.7.8.Sınıf) eklenmesi ile ilköğretim okulu statüsü almış ve Orhangazi İlköğretim Okulu adını almıştır." - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçakoca Orhangazi İlköğretim Okulu, İmam Hatip Lisesi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement