Akçansa'nın İlk Gönüllülük Projesi - Son Dakika
Güncel

Akçansa'nın İlk Gönüllülük Projesi

Türkiye'nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, ÇEVKO Vakfı ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle çok özel bir projeye imza attı.

17.04.2015 16:07  Güncelleme: 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sürdürülebilirlik ilkesiyle hayata geçirilen "Yarınları Dönüştüren Çocuklar" projesi kapsamında Akçansa gönüllüleri, miniklerin toplumdaki yerlerini anlamaları ve sürdürülebilir bir gelecek için bireysel sorumluluk almaları gerekliliğini öğretmek için çalışmalar yürütecek.

Türkiye'nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, sürdürülebilirlik ilkesiyle başlattığı "Yarınları Dönüştüren Çocuklar" projesiyle çocukların yarınlarını koruma altını alıyor. Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında çocuklar, atıkları kaynağında ayırma, geri dönüşüm ve atıktan enerji elde etme gibi sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak için kaynakları bilinçli kullanma yöntemleri hakkında bilinçlendirilecek.

Pilot bölge Büyükçekmece'de başlayan proje kapsamında, Akçansa Gönüllüleri ilkokul 4. Sınıf öğrencilerine atık ve geri dönüşüm eğitimi verecek, böylece çocukların atıkları kaynağında ayırarak dünyanın kaynaklarını korumaları yönünde daha çok bilgi sahibi olmaları sağlanacak.

Akçansa Gönüllüleri Nisan ve Mayıs ayları boyunca Büyükçekmece'deki 15 okulu ziyaret ederek toplamda 3 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. 6 Nisan'da başlayan eğitimlere ilgi şimdiden oldukça yoğun. İnteraktif yapılan eğitimlerde öğrencilerin katılımı sağlanıyor, böylece çocuklar kendilerini rahatlıkla ifade edebiliyor.

Proje kapsamında ÇEVKO, Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle okullara geri dönüşüm kutuları yerleştirilmesi yönünde çalışmalar yapacak. Böylece öğrenciler, teorik derste öğrendiklerini pratikte daha rahat uygulama şansı bulabilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akçansa'nın İlk Gönüllülük Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement