Akçaova Kütüphanesi Hizmete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Akçaova Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Akçaova Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Çine’nin Akçaova beldesinde, 50. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Akçaova Ortaokulu Kütüphanesi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

11.04.2014 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çine'nin Akçaova beldesinde, 50. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında Akçaova Ortaokulu Kütüphanesi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Açılışa Çine Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Sene içinde sıfırdan çalışmalarına başlanan Akçaova Kütüphanesi, öğretmenlerin ve öğrencilerin emekleriyle yaklaşık 2 bin kitapla hizmete açıldı. Çeşitli yayınevleriyle, hayırseverlerle iletişime geçen okul öğrencileri ve öğretmenleri, ayrıca sosyal medyada da bir kampanya başlatarak Türkiye'nin dört bir yanından okullarına kitap gönderilmesini sağladı.

Gelen kitapları hep beraber Dewey Sınıflama Sistemi'ne göre sınıflandıran, kütüphane programına girip en kısa sürede açılışa hazırlayan okul öğretmenleri ve öğrencileri, ayrıca okuldaki bir odayı da büyük bir gayretle düzenledi.

Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, Kütüphaneler Haftası'nda yapılan bu açılışın çok anlamlı olduğunu ve hazırlanan bu kütüphanenin Akçaova ve Çine için çok değerli olduğunu belirtti.

Okul Müdürü Ercan Kızılarslan da bir kütüphane açmanın yaşanası bir dünya bırakmak adına yazılabilecek en güzel hikayelerden birisi olduğunu, öğrencilerin gözlerinde gördükleri sevinç ve heyecanın hiçbir şeye değişilmeyeceğini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akçaova Kütüphanesi Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement