Akciğer Yırtığı Olan Hasta Sağlığına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Akciğer Yırtığı Olan Hasta Sağlığına Kavuştu

Akciğer Yırtığı Olan Hasta Sağlığına Kavuştu

Batman’da trafik kazası geçiren ve akciğer yırtığı oluşan 65 yaşındaki hasta Bölge Devlet Hastanesi’nde gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

26.09.2016 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da trafik kazası geçiren ve akciğer yırtığı oluşan 65 yaşındaki hasta Bölge Devlet Hastanesi'nde gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Batman'da Şadiye Şılgın isimli 65 yaşındaki kadın geçirdiği trafik kaza nedeniyle kaburgalarında kırık ve akciğerinde yırtık olduğu tespit edildi. Hayatı tehlikesi bulunan hastaya Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahi Uzmanı Turan Ceylan müdahale etti. Şılgın, gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuştu.

Trafik kazalarında veya yüksekten düşme olaylarında sık karşılaşılan kaburga kırıkları ve akciğer yırtığı erken müdahale gerektirdiğini belirten Ceylan, geç kalınması durumunda ölüme sebebiyet veren bir durum olduğunu söyledi. Hastanın kaza sonrası kaburgalarının kırıldığı ve solunum kasını delerek karın bölgesine geçtiğini anlatan Ceylan, "İki gün yoğun bakımda takip edilen hastanın genel durumunun kötüleşmesi üzerine hasta acil ameliyata alındı. Yapılan operasyonda kaburga kırıklarının akciğeri zedelediği ve akciğer de kanamaya sebep olduğu tespit edildi. Ayrıca kaburga kırıkları solunum kasını delerek karın bölgesine geçtiği tespit edildi. Operasyonda kanama kontrol altına alındı. Başarılı geçen ameliyat sonucu hasta sağlığına kavuştu" dedi.

"Çok iyi tedavi gördüm"

Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen Sadiye Şılgın ise, "Kaburgalarım kırılmış akciğerimde yırtılma olmuştu. Ölebilirdim. Doktorum başarılı bir ameliyat yaptı ve beni sağlığıma kavuşturdu. Hastanede çok iyi tedavi gördüm. Doktorum Turan Ceylan'a ve ameliyatıma destek veren Op. Dr. Mehmet Karaçalılar'a çok teşekkür ederim" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akciğer Yırtığı Olan Hasta Sağlığına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement