Akciğerinde Patlama Tespit Edilen Bebek Tedaviyle Yaşama Döndü - Son Dakika
Sağlık

Akciğerinde Patlama Tespit Edilen Bebek Tedaviyle Yaşama Döndü

Uşak'ta 700 gram olarak doğduktan sonra akciğerde patlama olduğu teşhis edilen Damla bebek, 95 gün süren tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi.

16.06.2016 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta 700 gram olarak doğduktan sonra akciğerde patlama olduğu teşhis edilen Damla bebek, 95 gün süren tedavisinin ardından sağlığına kavuşarak hastaneden taburcu edildi.

Uşak'lı Yalçın (38) ve Sultan Yıldırım (32) çiftinin ikinci çocukları Damla bebek, hamileliğin 25'inci haftasında 700 gram olarak dünyaya geldi. Doğumunun ardından "pnömotoraks" denilen akciğerde patlama gelişen bebek, Denizli'deki bir özel hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

Hayati riski haftalarca süren ve solunum cihazına bağlı yaşayan Damla bebek, yapılan tedavi üzerine 95 günün sonunda sağlığına kavuşup, 2 kilo 285 grama ulaşınca taburcu edildi.

-"Damla bebek ölümle karşı karşıyaydı"

Hastanenin Eğitim Direktörü ve Yeni Doğan Uzmanı Doç. Dr. Osman Öztekin, Damla bebeğin ölüm riski ile dolu zor günler geçirdiğini, ancak yoğun bakım ünitesinde başarılı bir takip sonrası yaşama tutunduğunu belirterek, annesinin kucağında taburcu edilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Uşak Eşme Ziraat Odasında görev yapan baba Yalçın Yıldırım ise ilk çocukları dünyaya geldiğinde buna benzer zorluklarla hiç karşılaşmadıklarını söyleyerek, "Kızımızın dünyaya gelmesini dört gözle bekliyorduk. Ancak Damla sorunlarla birlikte dünyaya geldi. Bu durumda ne yapacağımızı bilmiyorduk. Çevremizin yönlendirmesi ile buraya geldik. Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesindeki tedavinin ardından 95 günün sonunda biricik kızımızı kucağımıza aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Akciğerinde Patlama Tespit Edilen Bebek Tedaviyle Yaşama Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement