Akdağ: "Ciddi Bir Terör Mücadelesi Yapmak Zorunda Kaldık" - Son Dakika
Güncel

Akdağ: "Ciddi Bir Terör Mücadelesi Yapmak Zorunda Kaldık"

Görüntü Dökümü: Erzurum Valilği karşalıma Bakan Akdağ konuşma Detaylar Sağlık Bakanı Akdağ: "Geçen yılın temmuz ayından itibaren çok ciddi bir terör mücadelesi yapmak zorunda kaldık.

25.06.2016 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü:

Erzurum Valilği karşalıma

Bakan Akdağ konuşma

Detaylar

Sağlık Bakanı Akdağ:

"Geçen yılın temmuz ayından itibaren çok ciddi bir terör mücadelesi yapmak zorunda kaldık. Şükürler olsun ki bunda da muvaffak olduk. Her zaman diyorum, terör mücadelesinde son 30-35 yılın terör mücadelesinde bu son bir yıl kadar muvaffak olunan bir yıl yoktur. Bölücü terör örgütü çok zalimce cinayetler işledi ama şehitlerimiz ve yaralılarımız oldu ama şükürler olsun ki devletimiz çok güçlü çıktı"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, terörle mücadele konusunda, "Geçen yılın temmuz ayından itibaren çok ciddi bir terör mücadelesi yapmak zorunda kaldık. Şükürler olsun ki bunda da muvaffak olduk. Her zaman diyorum, terör mücadelesinde son 30-35 yılın terör mücadelesinde bu son bir yıl kadar muvaffak olunan bir yıl yoktur. Bölücü terör örgütü çok zalimce cinayetler işledi ama şehitlerimiz ve yaralılarımız oldu ama şükürler olsun ki devletimiz çok güçlü çıktı." dedi.

Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'nu makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Akdağ, Azizoğlu'nun Bartın'dan Erzurum'a geldiğini, Bartın'da kıymetli çalışmalarının olduğunu ve orada yaptığı çalışmaları katlayarak Erzurum'da da yapacağına devam edeceğine inandığını bildirdi.

Akdağ, Erzurum'un bir istişare ve uyum şehri olduğunu belirterek, "Biz öteden beri, AK Parti'miz iktidara geldiğinden beri burada milletvekilimiz, valimiz, belediye başkanımız, üniversitemiz ve diğer bütün kuruluşlarımızla uyum içerisinde istişare ile bu güzel şehrimiz Erzurum'umuzu kalkındırmak, Erzurum'da yaşayan insanımızın refah içerisinde yaşamasını temin edebilmek için gayret ediyoruz." diye konuştu.

Erzurum'un, Doğu Anadolu ve Kuzey Doğu Anadolu için başka bir öneminin olduğunu vurgulayan Akdağ, şunları ifade etti:

"Erzurum her zaman tarihte böyleydi, bugün de böyle. Doğu Anadolu'nun lokomotif şehri olmuştur. Biz de hükumet olarak biliyoruz ki Erzurum'u kalkındırmak, Erzurum'la birlikte Kuzey Doğu Anadolu'yu kalkındırmak anlamına geliyor. Bu vesileyle biz Erzurum'un kalkınmasını, bir Erzincan'ın, Bayburt'un, Bingöl'ün, Ardahan'ın, Kars'ın, Iğdır'ın kalkınmasından farklı görmüyoruz. Birlikte gayret ediyoruz, birlikte hareket ediyoruz. İnşallah buralardaki mesafeleri çevre şehirlerle birlikte alacağız. Hükümetimizin bu meseleye bakışı bu şekildedir."

"Terör mücadelesinde son 30-35 yılın..."

Bakan Akdağ, terörle mücadele konusunda değinerek, AK Parti'nin insanların mutluluğu için çalıştığını belirtti.

Geçen yılın temmuz ayından bu yana çok ciddi şekilde terörle mücadele yapmak zorunda kaldıklarına işaret eden Akdağ, "Şükürler olsun ki bunda da muvaffak olduk. Her zaman diyorum, terör mücadelesinde son 30-35 yılın terör mücadelesinde bu son bir yıl kadar muvaffak olunan bir yıl yoktur. Bölücü terör örgütü çok zalimce cinayetler işledi. Şehitlerimiz ve yaralılarımız oldu ama şükürler olsun ki devletimiz çok güçlü çıktı. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin bütün organları büyük bir muvaffakiyet örneği sergilediler ve bölücü terör örgütü istediğini yapamadı ve bundan sonra da yapamayacak" ifadesini kullandı.

Akdağ, vatandaşın oynanan oyunu terörün tırmandırıldığı bütün illerde çıplaklığıyla gördüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bizim Bakanlar Kurulu toplantısında her zaman bu mesele ilk öncelik olarak ele alındı. Özellikle Cumhurbaşkanının başkanlığında yapmış olduğumuz toplantılarda da daha derinlikli olarak ele alıyoruz. Tabi tek başına bir güvenlik meselesi de değil. Güvenliği sağlarken de bir taraftan da bölgenin kalkındırılması, rehabilitasyonunun da sağlanması gerekiyor. Şehirlerin, ilçelerin terör örgütü tarafından tahrip edilen bazı mahallelerin yeniden imar edilmesi, burada ekonomik hayatın canlandırılması, sosyal rehabilitasyon... bütün bunların peşindeyiz. Sağlık Bakanlığı olarak bize de çok iş düşüyor. Bugüne kadar çok güzel işler yapıldı ama bundan sonra inşallah bunların üzerine daha güzellerini katarak devam edeceğiz."

Vali Azizoğlu da ziyaretinden dolayı Bakan Akdağ'a teşekkür ederek, 1 hafta önce Erzurum'a geldiğini ve çok güzel karşılandığını belirtti.

Azizoğlu, "İnşallah zatıalinizin talimatları ile hükümetimizin de destek ve gayretiyle yapılan bu güzel faaliyetleri daha da ileri götürerek Erzurum'a layık çalışmalar yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdağ: 'Ciddi Bir Terör Mücadelesi Yapmak Zorunda Kaldık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement