Akdağmadeni Belediyesi Tekke Mesire Alanı'nın İsmi '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı' Olarak... - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni Belediyesi Tekke Mesire Alanı'nın İsmi '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı' Olarak...

Akdağmadeni Belediyesi Tekke Mesire Alanı\'nın İsmi \'15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı\' Olarak...

Akdağmadeni Belediyesi Yozgat’ın en büyük parklarından biri olan Tekke Mesire Alanı’nın ismini ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’ olarak değiştirme kararı aldı.

26.07.2016 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdağmadeni Belediyesi Yozgat'ın en büyük parklarından biri olan Tekke Mesire Alanı'nın ismini '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı' olarak değiştirme kararı aldı.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Türkiye'nin dönüm noktası olarak tarihe geçen 15 Temmuz gecesi milli iradenin ve demokrasinin sembolü olarak tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Hain terör örgütünün bu çılgın girişimine Türk halkı ve emniyet güçlerinin gereken cevabı en güzel şekilde verdiğini ifade eden Başkan Daştan, "15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrısıyla hiç zaman kaybetmeden sokaklara inen ve Belediye meydanını doldurarak, birlik beraberlik içerisinde bu darbe girişimine en güzel cevabı veren Akdağmadeni halkı da demokrasisine ve milli iradeye sahip çıkmıştır. Akdağmadeni Belediyesi darbe girişiminin başladığı ilk saatlerden itibaren vatandaşları sokaklara davet etmiş ve bugüne kadarda her akşam demokrasi nöbetlerinin koordineli bir şekilde devam etmesi için belediye meydanın da yaptığı ikramlarla halkı en güzel şekilde ağırlamaktadır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz tarihini her yıl 'Şehitlerimizi anma günü olarak ilan ediyoruz' sözünü hatırlatan Başkan Daştan, "Akdağmadeni Belediyesi olarak da bu konu ile ilgili girişimlerimiz başlamış ve ilk adım atılarak 220 bin metre karelik büyük bir alanda yapımı tamamlanan Tekke Mesire Alanı'nın ismini 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı ' olarak değiştirme kararı ilk belediye meclis toplantısında alınacağız." ifadelerini kullandı.

"İlk olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup hain terör örgütünün milletin bölünmez bütünlüğüne ve demokratik sisteme yönelik darbe girişimini şiddetle kınıyorum" diyen Başkan Daştan sözlerini şu şekilde sürdürdü:

" Hiç hatırlamak istemediğimiz, ama bağımsızlığımızın ve demokrasinin tüm vatandaşlarımız için ne kadar değerli ve vazgeçilmez olduğunu bize bir kez daha hatırlattığı için hiç ama hiç unutmayacağımız 15 Temmuz gecesinin, ilçemizde herhangi bir güvenlik problemi yaşanmadan geçmesi için çalışan; kendinden emin ve soğukkanlı tutumları ile panik ve endişenin minimize edilmesinde rol oynayan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının idareci ve çalışanlarına, emniyet görevlilerimize, belediye personelimize, anlayış ve desteklerinden dolayı tüm Akdağmadeni halkına teşekkür ediyorum." - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni Belediyesi Tekke Mesire Alanı'nın İsmi '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı' Olarak... - Son Dakika


Advertisement