Akdağmadeni Filiz Yılmaz Okul Öncesi Eğitim Birimi Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni Filiz Yılmaz Okul Öncesi Eğitim Birimi Törenle Açıldı

Akdağmadeni Filiz Yılmaz Okul Öncesi Eğitim Birimi Törenle Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) Hayırsever İşadamı Ziya Yılmaz’ın desteğiyle yapılan Akdağmadeni Filiz Yılmaz Okul Öncesi Eğitim birimi açılışı düzenlenen törenle açıldı.

09.11.2014 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) Hayırsever İşadamı Ziya Yılmaz'ın desteğiyle yapılan Akdağmadeni Filiz Yılmaz Okul Öncesi Eğitim birimi açılışı düzenlenen törenle açıldı.

Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız, Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan,Togemder Başkanı Saadet Gülbaran, Dapyapı Sahibi Hayırsever İş Adamı Ziya Yılmaz ve vatandaşlar katıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eğitim konusunun herkesin konusu olduğunu ve doğumdan ölüme herkesin yapması gereken bir iş olduğunu belirterek, "Akdağmadeni ilçemiz bu anlamda değişimlere sahne oldu bu anaokulu ayrı bir güzellik kattı. Yedisinde insan neyse yetmişinde olur derler. Anaokulu çocuğa 7 yaşında el atmak çocuğa geleceğe hazırlamak demek Avrupa ülkelerinde çocuğu 3 yaşında okula başlatan ülkeler var. Türkiye'de 4+4+4 başlarken çok tartışıldı çocuk ne kadar eğitime erken başlarsa o kadar başarılı oluyor. Hükümet olarak Eğitim alanında her okul yanına bir anaokulu yaparak ciddi yatırımlar yaptık. Togemder ilimize bu iki anaokulu yaptı. Birincisi 2012 yılında Yenifakılı ilçemize ikincisi ilçemize kazandırdı. Annesinin buralı olması bu yatırımı buraya yaptırmak için itici güç olmuştur. Ben hayırsever İş adamı Ziya Yılmaz ve ailesine teşekkür ediyorum. Eğitime yapılan yatırımların hiçbiri boşuna yapılmamıştır. Çünkü dünyanın en güçlü ülkeleri madenleri petrolleri yer altı zenginlikleri altını olan ülkeler değildir. Amerika'nın Avrupa'nın Japonya'nın madenleri yok. Gücün kaynağı madenler değil gücün kaynağı maddi zenginlikler değil gücün kaynağı bilgidir. Bilgi üreten bilgiyi teknolojiye çeviren, kendi gücüne çeviren ülkeler güçlü olacaktır. Bu yüzden eğitime yatırım yapıyoruz. Türkiye'nin bütün şehirleri bilimin merkezine dönüştüren rekabete bütün illeri katan bir anlayışa hakim kılmak istiyoruz" dedi.

Törende Konuşan İlçe kaymakamı Ahmet Yıldız, okulun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra konuşan Togemder Başkanı Saadet Gülbaran, 2005 Yılında Toplumsal Gelişim Merkezini kurarken işte böyle günler hayal ettiklerini belirterek, "Türkiye'mizin dört bir yanında açılmış okullar ve heyecan ve parlayan gözler olsun istiyorduk. Çocuklarımız ana kucağından öğretmen kucağına sevgiyle şefkatle geçsin istiyorduk. Çocuklarımızı yarınlara hazırlamak kendine ailesine ülkesine bizlerin görevidir. Hayallerimiz gerçek oluyor. Diktiğimiz fidanlar meyve veriyor. Değerli Hayırseverlerimiz bizimle oldukça bizde istekle azimle yeni Anaokulları inşa edeceğiz" dedi.

Okulu yaptıran hayırsever iş adamı Ziya Yılmaz, kayınvalidesinin Akdağmadeni ilçesinden olduğunu belirterek, "Okul yatırımları insana yatırımdır. Geleceğe yatırımdır benim en büyük hayalim ülkeme bir üniversite kazandırmak eğitim seviyemiz çok düşük teknolojide ilerleyeceksek eğitim seviyemiz yükselmesi kalitemizin artması lazım. Sadece siyasetçilerden ve devletten bir şey beklememek lazım. İş adamları olarak elimizi taşın altına koyup ülkemize eğitim yatırımı yapmamız lazım. Bugün burada hayatımın en güzel günlerinden birini yaşıyorum Allah herkesten razı olsun" diye konuştu.

Tören plaket töreninin ardından okul açılışı ve anaokulu gezilmesiyle sona erdi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni Filiz Yılmaz Okul Öncesi Eğitim Birimi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement