Akdağmadeni İlçesinde Sodes Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni İlçesinde Sodes Toplantısı Yapıldı

Akdağmadeni İlçesinde Sodes Toplantısı Yapıldı

Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanıp, Kalkınma Bakanlığına sunulan “Yarınlara Umutla Bakıyoruz” adlı SODES projesi kabul edildi.

26.10.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanıp, Kalkınma Bakanlığına sunulan "Yarınlara Umutla Bakıyoruz" adlı SODES projesi kabul edildi.

Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kabul edilen SODES Projesinin detaylarını görüşmek üzere Öğretmen Evi Konferans Salonunda bir toplantı düzenledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Özdemir Başkanlığındaki toplantıya Okul Müdürleri katıldı. Yozgat'ın en önemli sorularından birinin göç ve istihdam sorunu olduğunu belirten Özdemir, " Eğitim Konusunda Türkiye ortalamasının oldukça altında kalan Yozgat ili, OECD sınıflandırma Sistemine göre, baskın kırsal statüsüne girmektedir. Bu nedenle şehirde, yaşam kalitesinin iyileştirilmesi öncelikle olarak ele alınmalıdır. Yozgat, sosyal açıdan da hem bölgede hem de Ülke genelinde zayıf bir konumdadır. Özellikle Yozgat'ta sosyal ve kültürel altyapıyla birlikte, düzenlenen sosyo-kültürel faaliyetler geliştirilmeye ihtiyaç duymaktadır. Örneğin, iller arasında sinema salon sayısı açısından Yozgat oldukça gerilerdedir. Öte yandan, Türkiye'nin şehirleri sürdürülebilirlik araştırılması'na göre Yozgat sosyal performansına göre 60. sırada yer almaktadır" dedi.

Sosyal performans kapsamında kültür/sanat kategorisinde detayında inceleme

yapıldığında, Yozgat'ın 72'inci sırada yer aldığı ifade eden Özdemir, "Akdağmadeni ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, ilçe merkezi ve köylerinde örgün eğitimlerini sürdüren madde bağımlılığı Kullanma riski taşıyan öğrenciler ile ilçe merkezinde 5 lisenin pansiyon öğrencileri ve ekonomik,coğrafi ve sosyal olarak dezavantajlı diğer öğrenciler,proje kapsamında hafta içi ve hafta sonlarında düzenlenecek sosyal faaliyetler ve etkinlikler çerçevesinde bir araya getirilecektir . Böylelikle 3 farklı çevreden gelen ve örgün eğitime dahil olan Akdağmadeni İlçe sınırları içerisinde ikamet örgenciler arasında sosyal etkileşim gerçekleşecek, sosyal hayata daha fazla dahil olabilecekler ve toplumsal kaynaşma ve bütünleşme süreçlerine ciddi ve olumlu katkı sağlamış olacak ve yaşam kalitelerin attırılmasına katkı sağlamış olacaktır" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni İlçesinde Sodes Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement