Akdağmadeni'nde Vatandaşa Kene Avcısı 'Atak' Cinsi Tavuk Dağıtılacak - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni'nde Vatandaşa Kene Avcısı 'Atak' Cinsi Tavuk Dağıtılacak

Akdağmadeni\'nde Vatandaşa Kene Avcısı \'Atak\' Cinsi Tavuk Dağıtılacak

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ilçe halkına kene avcısı olarak da bilinen ’Atak’ cinsi tavuk satışı yapılacak.

07.03.2017 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanlığı tarafından ilçe halkına kene avcısı olarak da bilinen 'Atak' cinsi tavuk satışı yapılacak.

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, oda olarak çiftçiye en iyi hizmeti verip onlara destek olmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Çiftçinin ürün çeşitliliğini artırması daha fazla kazanç elde etmesi için sürekli arayış içerisinde olduklarını ifade eden Elmalı, "Alternatif geçim kaynakları olarak ilçe çiftçimize cüzi bir fiyatla kanatlı hayvan dağıtımına başlayacağız. Tüm bakımları ilaçları tamamlanmış tavuk ve hindi dağıtımı için ilçe halkından talep almaya başladık." dedi.

Köylerde yaşayan birçok çiftçinin evinde tavuğu dahi olmadığını vurgulayan Elmalı,"En azından böyle bir hizmet yaparak köylerdeki tavuk sayımızı fazlalaştırmak istiyoruz. Ayrıca köylümüze organik tavuk eti ve yumurtası yedirmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Dağıtmayı planladıkları 'Atak' cinsi tavukların aynı zamanda kene avcısı olduğuna da dikkat çeken Elmalı, son zamanlarda ölümle sonuçlanan kene vakalarının azalması yönünde çitçimize destek olmayı da planlıyoruz" ifadelerine yer verdi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni'nde Vatandaşa Kene Avcısı 'Atak' Cinsi Tavuk Dağıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement