Akdağmadeni Ziraat Odası Sertifikalı Fidan Satışına Başladı - Son Dakika
Yerel

Akdağmadeni Ziraat Odası Sertifikalı Fidan Satışına Başladı

Akdağmadeni Ziraat Odası Sertifikalı Fidan Satışına Başladı

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçe Ziraat Odası Başkanlığı, bölge çiftçisine, maliyetine sertifikalı fidan ve yonca tohumu satışına başladı.

23.03.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçe Ziraat Odası Başkanlığı, bölge çiftçisine, maliyetine sertifikalı fidan ve yonca tohumu satışına başladı.

Akdağmadeni Ziraat Odası Başkanı Eyyup Elmalı, her yıl düzenli olarak başlattıkları sertifikalı fidan ve yonca tohumu satışların başladığını belirterek, "Ziraat odası olarak getirdiğimiz sertifikalı meyve fidanlarını çiftçimize maliyet fiyatına satıyoruz. Ceviz, kayısı, armut, şeftali, dut, kiraz, vişne, ayva, erik, bodur elma gibi fidanların satışı başladı" dedi.

Her zaman çiftçinin yanında olduklarını, çiftçinin daha fazla kazan nasıl elde edebilir konusunda çalışma içerisinde olduklarını vurgulayan Elmalı, "Biz Ziraat Odası olarak köydeki çiftçimizin en az 100 meyve fidanı, 10 ineği ve 50 tavuğu olsun istiyoruz. Bu sayede, köyden şehre göçü yavaşlatmak, çiftçimizin köyünde geçimini en iyi şekilde sağlamasını istiyoruz" diye konuştu.

Meyveciliğin yanında süt birliği kurarak hayvancılığı da desteklediklerini ifade eden Elmalı, "Bizim bütün çalışmalarımız bölge çiftçisine yöneliktir. Bölge çiftçisi kazansın, üretsin. Bu güne kadar 60 bin meyve fidanı toprakla buluştu. Hedefimiz yüz bin meyve fidanını toprakla buluşturmaktır" ifadelerini kullandı. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdağmadeni Ziraat Odası Sertifikalı Fidan Satışına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement