Akdeniz Akademisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Akademisi Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Akdeniz Akademisi, katılımcı demokrasi anlayışını yaşama geçirmeyi amaçlıyor"

24.09.2013 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla kurulan Akdeniz Akademisi, çalışmalarına başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'ndeki açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, akademinin katılımcı demokrasi anlayışını yaşama geçirmeyi amaçladığını belirtti.

Akademinin temelinin 2009 yılında atıldığını hatırlatan Kocaoğlu, "Bu kent çevre yatırımlarıyla suyu, havayı koruyarak bir yerlere gelmek, kalkınırken korumak üzerine bir politika izliyor. Kent tasarımı ve ekosistemle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapı yatırımlarını yüzde 90 tamamladık. İzmir'i Akdeniz'e ve dünyaya sunmak için ev ödevlerimizi iyi yapıyoruz" diye konuştu.

Akdeniz'de lider kent olmayı hedeflediklerine dikkati çeken Kocaoğlu, "İzmir'in ekonomik gücünün her geçen gün arttı. Yönümüzü Avrupa'ya, batıya, Akdeniz'e dönerek ileriye, çağdaşlığa dönerek İzmir'i aydınlatmak istiyoruz. Bu akademi umuyorum, giderek bir sivil inisiyatif olur" ifadesini kullandı.

Kocaoğlu, akademide İzmir'in tüm dinamiklerinin harekete geçirileceğini kaydederek, İzmir'den Türkiye'ye katkıda bulunarak, Türkiye'deki demokrasi anlayışına ivme kazandırmak istediklerini söyledi.

Kocaoğlu, Akdeniz Akademisi?nin bir düşünce kuruluşu ve demokrasi platformu olarak faaliyet göstereceğini vurguladı.

İzmir Akdeniz Akademisi Kurucu Onursal Başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli ise bir düşünce kuruluşu olarak akademinin gücünü demokratik platformdan aldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu kurum ilginç bir kurum. Bu kuruluşta hem bir düşünce hem de bir demokrasi platformunu bir arada gerçekleştirmeye çalışacağız. Bu kurumun bir özelliği var, belediye bünyesinde ama bürokratik bir kurum değil. İzmir'in potansiyellerini harekete geçirerek demokrasi kalitesini artıracak bir kuruluş. Şimdiden 4 konu üzerinde çalışmaya başladık. Ulaşılması gereken bir ideal var. Zaman içince belediye katkısı azalıp sivil kuruluşların katkısının artacağı bir kuruluş olacak."

Akademinin açılış töreni dolayısıyla "Bizim Deniz" sunum yapan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir'in deniz ticareti hakkında bilgi verdi.

Kentin hoşgörü kültürünün deniz ticareti sayesinde oluştuğunu savunan Arkas, "İzmir, deniz ticaretiyle büyüdü. İstanbul'da ticaret olmadığı için Avrupalı tüccarlar İzmir'i seçti. Limanların yapılmasıyla İzmir gelişmeye başladı. Zenginleşen kente teknoloji, sanat, otel, opera geldi. Avrupai bir şehir oldu. 4 farklı millet birbiriyle çok güzel geçindi. Bu yüzden bir kültür oluştu. İzmir'in hoşgörü kültürü o tarihten geliyor. İzmir'in en büyük sermayesi hoşgörü kültürüdür. Onu kaybetmemek lazım" dedi.

Ailesinin uzun yıllardır İzmir'de yaşadığını hatırlatan Arkas, denizlerde dolaşan 30 gemisine aidiyet duygusundan dolayı Türk bayrağı astığını söyledi.

Konferansın ardından çalışmalarına başlayan akademinin açılışına İzmirli siyasetçiler, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar, akademisyenler ve kentin kanaat önderlerinden oluşan çok sayıda davetli katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdeniz Akademisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement