Akdeniz Belediyeler Birliği Üyelerine İftar - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyeler Birliği Üyelerine İftar

Akdeniz Belediyeler Birliği Üyelerine İftar

Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Tütüncü: "Yerel yönetimlerin amacı hemşehrilerinin mutlu olduğu bir şehri meydana getirmektir.

17.07.2014 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Belediyeler Birliği iftar programı, Burdur Susamlık Tesisleri'nde yapıldı.

İftar programına, Burdur Valisi Hasan Kürklü, Kepez Belediye Başkanı ve Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü, Burdur Belediye Başkanı Ali Orhan Ercengiz, Kızılkaya Belediye Başkanı Canan Atasoy, Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, Kepez Belediye Meclis Üyesi Rüştü Peker, Akdeniz Belediyeler Birliği Danışmanı Adlıhan Dere ve il protokolü katıldı.

Başkan Hakan Tütüncü, iftar programında yaptığı konuşmada, 29 Mayıs'ta Akdeniz Belediyeler Birliği seçimini gerçekleştirdiklerini ve 10 Haziran'da görevi devraldıklarını söyledi.

Akdeniz Belediyeler Birliğine, Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla'dan 44 belediyenin üye olduğuna değinen Tütüncü, şöyle konuştu:

"Bu birlik, temel amacı itibarıyla yerel yönetimlerin sorunlarını ilgili makamlara, mercilere taşımak zorunda. Vatandaşlarına, halkına çok daha iyi hizmetler üretmesini sağlayan, her türlü girişimlerde bulunan ve birlik mantığı içinde yerel yönetim sorunlarını beraberce çözen bir kurum. Yerel yönetimlerin amacı hemşehrilerinin mutlu olduğu bir şehri meydana getirmektir. Hep birlikte bu amaç ve bu istikamet doğrultusunda çalışıyoruz. Birbirimize ihtiyacımız olduğu düşüncesiyle hareket edeceğiz ve bu birliğin çatısı altın da böylesi bir güzelliği meydana getireceğiz."

Kalkınmanın yerelde başladığını vurgulayan Tütüncü, şehirler geliştikçe ülkenin de gelişeceğinin altını çizdi. Yerelde demokratik bir kültür oluşturmanın ülkenin demokratikleşme seviyesini üst noktalara çıkaracağını belirten Tütüncü, "Düzgün şehirler inşa edersek, vatandaşlarımızın gelişimini şehirlerimizde sağlarsak, toplumumuz daha iyi gelişir" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyeler Birliği Üyelerine İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement