Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclis Toplantısı’na Belediye Eş Başkanları Mehmet Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu birlikte başkanlık etti.

06.05.2014 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclis Toplantısı'na Belediye Eş Başkanları Mehmet Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu birlikte başkanlık etti. Böylece eş başkanlık sistemi ilk kez meclis toplantısında da hayata geçti.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Belediye Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. BDP tarafından belediyelerde de hayata geçirilen eş başkanlık sistemi ilk kez meclis toplantısında da uygulandı. Akdeniz Belediye Meclisi'ne, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu birlikte başkanlık etti.

Belediye konferans salonunda yapılan toplantıda, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Ziraat Odası ve Akdeniz Belediye Meclisi, 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde Çiftçi Malları Koruma Meclisi ile Murakabe Heyeti üyeleri için birlikte oy kullandı. Oylama sonucunda Murakabe Heyetine Duran Ali Ersöz, Ahmet Yertan, Hatem Dülek, Nihat Tan, Yahya Delil asil üye olarak seçildi. Çiftçi Malları Koruma Meclisi'ne ise Süleyman Kaçar, Levent Korucu, Vedat Yücesoy, Süleyman Yılmaz ve Mehmet Akdoğan asil üye olarak getirildi.

Toplantıda ayrıca, istifa eden Meclis 1'inci Başkanvekili Ali Yıldırım'ın yerine yapılan seçimle Bedri Kuran getirildi. 2013 Mali Yılı Gelir-Gider Bütçesi Kesin Hesabı'nın tetkikine ilişkin teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilirken, verilen bir önerge ile gündeme alınan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) meclis toplantılarında ve çalışmalarında görev yapmak üzere meclis üyeleri arasından Yüksel Mutlu, Ülfiye Özcan ve İbrahim Selçuk seçildi. Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde muhtelif ada ve parsellerde kapanan yolların ihdas edilerek parsel sahiplerine satışı için belediye encümenine yetki verilmesine ilişkin teklif de oybirliği ile kabul edildi. Yine verilen bir önergeyle gündeme alınan, Kent Merkezi 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu ve Kentsel Tasarım Projesi'nin görüşülmesine geçildi. Akdeniz Belediyesi'nde görevli şehir plancısı ile proje müellifi tarafından konuya ilişkin bilgi verilirken, gündem maddesi görüşülmek üzere İmar Komisyonu ve Çevre Komisyonu'na havale edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından verilen önergeyle kentin muhtelif yerlerinde bulunan ve raket tabir edilen ilan panolarının kiralama bedelinin belirlenmesine ilişkin teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement