Akdeniz Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Akdeniz Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, 2014 yılı mahalli idareler seçimleri sonrasında yeni seçilen meclis üyelerinin katıldığı ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi.

08.04.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, 2014 yılı mahalli idareler seçimleri sonrasında yeni seçilen meclis üyelerinin katıldığı ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ün başkanlığı ettiği toplantıda, başkanvekilleri, encümen ve komisyon üyeleri seçilirken, Başkanlık makamının 2013 yılı faaliyet raporu da üyelerin oy birliğiyle kabul edildi. Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki meclis tutanak özetleri okundu ve kabul edildi. Gizli oylama ile yapılan seçimde Canan Yüce ve İbrahim Fırsatbul 2 yıllığına Meclis katipliğine getirildi. Gündemin 4'üncü maddesinde yer alan, Meclis Başkanvekillerinin oylanması sonucu yine 2 yıl görev yapmak üzere 1'inci Başkanvekilliğe Ali Yıldırım, 2'nci Başkanvekilliğe Sabahat Gençtarih Cebe seçildi. Bir yıl süreyle görev yapacak fahri encümen üyeliklerine ise Murat Özpaksoy, Mücahit Bilen ve İlhan Çokgün seçildi.

Meclis üyelerinin 1 yıl süreyle görev yapacağı komisyon üyeliklerine, mecliste grubu bulunan partilerin üye sayılarına oranlı olarak belirlendi. Buna göre komisyonlarda Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) 3, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 1'er üye ile temsil edilecek. Gündemin 12. maddesi ile belediye meclisinin olağan toplantılarının, her ayın ilk haftasının Salı günü yapılması, ayrıca meclisin Ağustos ayında tatile girmesine ilişkin teklif kabul edildi. Meclisin 13. gündem maddesi ile de Tarihi Kentler Birliği'ne, Yüksel Mutlu asil, Sabahat Gençtarih Cebe de yedek üye olarak seçildi. Mecliste, Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği'ne (METAB) de meclis üyeleri arasından Canan Yüce asil, Bedri Kuran da yedek üye olarak belirlendi. Meclisin 15 ve 16. gündem maddeleri gereğince, belediyede 657 sayılı yasa ile memur statüsünde çalışan memur ve sözleşmeli personelle toplu iş sözleşmesi yapmak ve imzalamak üzere başkanlık makamına yetki verilmesine dair teklif, üyelerin oy birliğiyle kabul edilirken, 21 Mayıs-7 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak olan 13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne de KDV hariç 90.000 TL maddi destek sağlanmasına ilişkin teklif oy birliği ile Meclisten geçti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi Meclisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement