Akdeniz Belediyesi Metruk Binaların Yıkımına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi Metruk Binaların Yıkımına Devam Ediyor

Akdeniz Belediyesi Metruk Binaların Yıkımına Devam Ediyor

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde kullanım ömrünü tamamlamış, terk edilmiş ve metruk durumdaki binaların yıkım çalışmalarına devam ediyor.

28.10.2015 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde kullanım ömrünü tamamlamış, terk edilmiş ve metruk durumdaki binaların yıkım çalışmalarına devam ediyor.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Mahmudiye Mahalle muhtarı ve vatandaşların talebi üzerine harekete geçerek mahallede bulunan biri tek, diğeri 3 katlı olan 2 adet metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. Madde bağımlılarının mesken edindiği ve kendi kendine çökme tehlikesi bulunan terk edilmiş binalar, gerekli yasal prosedürler tamamlandıktan sonra Akdeniz Belediyesi tarafından yıkıldı. Bölgede gerekli tedbirlerin alınmasının ardından çalışmalara başlayan iş makineleri, 3 katlı binanın yıkımına en süt kattan başladı. Gün boyu süren çalışmalar sonucu sokakta bulunan iki ayrı metruk yapının yıkımı tamamlandı. 3 katlı metruk yapının yıkımında ise bitişik yapıya herhangi bir zarar gelmemesi için daha hassas bir çalışma yürütüldü. Binalardan çıkan moloz, yine belediye ekipleri tarafından alandan tahliye edildi. Yıkımın ardından sokak sakinleri belediye ekiplerine teşekkür ettiler.

Öte yandan Akdeniz Belediye Meclisi, kullanım ömrünü tamamlamış, madde bağımlılarının mesken edindiği, kent estetiğini bozan metruk yapıların bedelsiz olarak yıkılmasına ilişkin bir kararı ekim ayı toplantısında kararı bağladı. Kararda görüntü kirliliğinin yanı sıra kendi kendine yıkılma tehlikesi bulunan bu taşınmazların can güvenliği açısından risk oluşturduğu belirtildi. Ayrıca uyuşturucu madde bağımlıları tarafından zaman zaman kullanılan bu tür yapıların bulunduğu mahalle sakinlerini rahatsız ettiği de vurgulandı. Karara göre maddi durumu iyi olmayan ve bu tür metruk taşınmazları olan tapu sahipleri, belirli koşulları yerine getirdikten sonra yıkım ve moloz taşıma işlemleri için herhangi bir ücret ödemeyecekler. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi Metruk Binaların Yıkımına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement