Akdeniz Belediyesi, Mithatpaşa Mahallesi'ne 10 Bin Ton Asfalt Dökecek - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi, Mithatpaşa Mahallesi'ne 10 Bin Ton Asfalt Dökecek

Akdeniz Belediyesi, Mithatpaşa Mahallesi\'ne 10 Bin Ton Asfalt Dökecek

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, asfalt çalışmaları kapsamında Mithatpaşa Mahallesine 10 bin ton sıcak asfalt serimi yapacak.

21.03.2016 15:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, asfalt çalışmaları kapsamında Mithatpaşa Mahallesine 10 bin ton sıcak asfalt serimi yapacak.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2016 yılının bahar ayları sıcak asfalt kaplama programına başladı. Bölgesel olarak yıl boyu yama ve kaplama çalışması yapan ekiplerden ayrı şekilde, çalışmalarını mahalle tabanlı olarak yürüten Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilk olarak kent merkezinde bulunan Mithatpaşa Mahallesi'ne girdiler. Geçtiğimiz yıl başlayan ve altyapı çalışmaları nedeniyle ara verilen asfalt kaplama çalışmaları öncesinde, ekiplerin belirlediği sokaklar freze tabir edilen kazıma makinesiyle eski asfaltından arındırıldı. Yine düzgün ve uzun ömürlü asfalt serimi sağlayan Finişer makinesiyle de sokaklarda asfalt serimine başlandı. Ekipler, Mithatpaşa Mahallesi'nin tüm sokaklarını kaplamak için yaklaşık 10 bin ton asfalt dökecek.

Çalışmalara ilişkin açıklama yapan Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, Mithatpaşa Mahallesi'nde geçen sene başlatılan çalışmalara bu yıl devam ettiklerini kaydetti. Geçen yıl Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin farklı mahallelere yaklaşık 66 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdiklerini belirten Baykara, "Mithatpaşa Mahallesi'nde de başka bazı bölgelerde olduğu gibi yoğun bir altyapı çalışması vardı. Bu nedenle mahallemizde daha önceden tespit ettiğimiz eksikliklerin tamamlanması için bu altyapı çalışmalarının tamamlanmasını beklemek zorunda kaldık. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte asfalt kaplama çalışmalarımıza direkt Mithatpaşa Mahallesi'nden başlamak istedik. Şu anda eski asfaltı freze makinesiyle kazıdık ve kaplamaya hazır hale getirdik. Buraya yaklaşık 10 bin ton civarında asfaltı çok kısa bir sürede dökmeyi planlıyoruz. Ekiplerimiz buradaki çalışmalarını tamamladıktan sonra Özgürlük, Çilek ve Karaduvar Mahallelerine geçecekler. Akdeniz'de her mahalleye hizmet götürüyoruz. Belirlenen programımız çerçevesinde çalışmalarımız sürecek" dedi.

Fen İşleri Müdürlüğünün yaptığı çalışmalardan ötürü Akdeniz Belediyesi'ne teşekkür eden Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Hakan Başgül ise bu dönem belediye ile çok uyumlu bir çalışma ortamı yakaladıklarını dile getirdi. Akdeniz Belediyesi'nin çalışmalarından çok memnun olduklarını ifade eden Muhtar Başgül, "Son dönemde yapılan çalışmalar mahallemiz için son derece önemli hizmetlerdir. Bu özverili çalışmalarından ötürü başta Fen İşleri Eş Başkan Yardımcımız ve Fen İşleri Müdürümüz olmak üzere belediyenin her kademesinde görev yapan arkadaşlara mahalleli adına teşekkür ediyorum. Ayrıca, mahalle sakinleri adına Eş Başkanlarımız Yüksel Mutlu ve Sayın Mehmet Fazıl Türk'e de teşekkür ediyorum ve çalışmaların devamını diliyorum" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi, Mithatpaşa Mahallesi'ne 10 Bin Ton Asfalt Dökecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement