Akdeniz Belediyesi'nde 'Kadın Meclisi' Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Belediyesi'nde 'Kadın Meclisi' Kuruldu

Akdeniz Belediyesi\'nde \'Kadın Meclisi\' Kuruldu

Mersin'de, kadına yönelik çalışmaları güçlendirmeyi ve bu çalışmaların planlı programlı bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlayan HDP'li Akdeniz Belediyesi'nde, kadın yönetici ve çalışanlarından oluşan Kadın Meclisi kuruldu.

09.10.2015 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de, kadına yönelik çalışmaları güçlendirmeyi ve bu çalışmaların planlı programlı bir şekilde yürütülmesini sağlamayı amaçlayan HDP'li Akdeniz Belediyesi'nde, kadın yönetici ve çalışanlarından oluşan Kadın Meclisi kuruldu.

Akdeniz Belediyesi Kadın Meclisi'nin kuruluş toplantısı konferans salonunda gerçekleşti. Toplantıya belediye personelinin yanı sıra Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, meclis üyeleri Canan Yüce ve Ayşe Aydoğan da katıldı. Meclisin kuruluş amacı ve hedefleri hakkında katılımcılara bilgi veren Kadın Politikaları Müdürü Aynur Şahin, kadınların bin yıllardır toplumsal yaşamın her alanında eşitsiz bir konumda, temel insan haklarından ve özgürlüklerden yoksun yaşadıklarını ifade etti.

Belediyenin kadınlara yönelik yapacağı çalışmaları güçlendirmek ve planlı programlı yürümesini sağlayabilmek için Kadın Politikaları Müdürlüğü kurulduğunu da hatırlatan Şahin şunları söyledi:

"Kadın Meclisi periyodik toplantı ve çalışmalarını yürüterek, belediyemizin yapacağı tüm çalışmalara kadının aklı, duygusu ve elinin değmesini sağlayarak, yapılan tüm çalışmaları denetleyerek kadına duyarlı belediyecilik anlayışının açığa çıkmasını sağlayacağını düşünüyoruz. Başından itibaren bu perspektiften yola çıkan belediyemiz, 2016 yılı için müdürlüğümüze 1 milyon 970 bin TL bütçe ayırarak tüm çalışmalarını kadına, kadının ihtiyaç ve taleplerine duyarlı bir şekilde yürüttüğünü göstermiştir. Aynı zamanda belediyemiz işe alımlarda kadın çalışan sayımızı arttırarak erkeklerle eş sayıya ulaşıncaya kadar önceliği kadınlara vererek alım yapmaya özen göstermektedir. Yine belediyemiz Kadın Emeği Pazarları ve kreş çalışması da kısa sürede hayata geçirilecektir."

Belediyenin 229 kadın personeli meclisin doğal üyesi olacak. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, kadın Başkan Yardımcıları ve kadın Belediye Meclis üyelerinden birer temsilci, Belediye Kadın Politikaları Müdürü ve 15 kadın çalışandan oluşan toplam 19 kişilik bir koordinasyon kurulu seçilecek. Toplantılar 30 günde bir gerçekleştirilecek ve kadınların iş ve sosyal yaşamda daha aktif bir rol üstlenmeleri için çalışmalar yapılacak. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz Belediyesi'nde 'Kadın Meclisi' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement