Akdeniz Belediyesi'nden Saatli Çöp Uygulaması - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi'nden Saatli Çöp Uygulaması

Akdeniz Belediyesi\'nden Saatli Çöp Uygulaması

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çarşı merkezinde bulunan Yoğurt Pazarı önündeki çöp konteynırlarını kaldırarak saatli çöp alma uygulamasını başlatıyor.

15.11.2015 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, çarşı merkezinde bulunan Yoğurt Pazarı önündeki çöp konteynırlarını kaldırarak saatli çöp alma uygulamasını başlatıyor.

Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, daha temiz bir çevre çalışmaları kapsamında geliştirdiği uygulamalara bir yenisini daha ekledi. Özellikle çarşı merkezinde bulunan Camişerif ve Çankaya mahallelerindeki esnaf ve vatandaşların en fazla kullandığı çöp toplama istasyonu olan Yoğurt Pazarı önündeki çöp konteynırlarını kaldıran Temizlik İşleri Müdürlüğü, bu bölgede 'Saatli Çöp Toplama' uygulaması başlattı. 16 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacak uygulamaya göre, Yoğurt Pazarı önünde bundan böyle sabit çöp konteynırı bulunmayacak. Bunun yerinde günün belli saatlerinde ve belli bir süre çöp arabaları aynı noktada bekleyerek çöpleri toplayacak. Uygulamanın başlangıcı öncesinde Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hazırlanan el broşürlerini çevre esnafa dağıttı ve konu ile ilgili bilgi verdi.

GÜNDE 4 KEZ ÇÖP TOPLANACAK

Yeni uygulamaya göre Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı çöp toplama aracı, pazartesi-cumartesi günleri arasında haftanın 6 günü boyunca günde 4 kez Yoğurt Pazarında çöpleri almak için bekleyecek. Pazar günü ise 3 kez aynı noktada çöpler araca bırakılabilecek. Gerek görüntü kirliliği ve gerekse çevreye yayılan pis kokuyu önlemek amacıyla yapılan uygulamada, çöp aracı her defasında 30 dakika boyunca eski çöp konteynırlarının bulunduğu yerde duracak.

Uygulama kapsamında çöp toplama saatleri ise şöyle olacak; "Hafta içi her gün ve cumartesi; gündüz 11.00-11.30 ve 13.45-14.15 saatleri arasında, akşam 18.30-19.00 saatleri arasında, gece 23.00-23.30 saatleri arasında. Pazar günü; gündüz 15.00-16.00 saatleri arasında, akşam 20.00-20.30 saatleri arasında ve gece 23.00-23.30 saatleri arasında." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi'nden Saatli Çöp Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement