Akdeniz Belediyesi, Ümit Yaşar Oğuzcan Parkını Baştan Başa Yeniledi - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Belediyesi, Ümit Yaşar Oğuzcan Parkını Baştan Başa Yeniledi

Akdeniz Belediyesi, Ümit Yaşar Oğuzcan Parkını Baştan Başa Yeniledi

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ünlü şairin ölüm yıl dönümünde Ümit Yaşar Oğuzcan Parkını baştan başa yeniledi.

09.11.2015 10:36  Güncelleme: 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, ünlü şairin ölüm yıl dönümünde Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı'nı baştan başa yeniledi.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeni park imalatlarının yanı sıra mevcut parkların yenileme ve bakım çalışmalarına da devam ediyor. Bu çerçevede Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Yenimahalle'de bulunan ve Mersinli Şair Ümit Yaşar Oğuzcan'ın adını taşıyan parkı baştan başa yeniledi. Ümit Yaşar Oğuzcan'ın ölüm yıl dönümünü de içine alan hafta boyunca yapılan çalışmalarda, eskiyen ve kullanım ömrünü tamamlayan spor ve kondisyon aletleri yenileriyle değiştirildi. Aynı zamanda beton zemine sahip olan ve yaralanmalara sebebiyet verme olasılığı bulunan spor aletleri alanı, spor sahalarında da kullanılan suni çim ile kaplandı. Ayrıca, çocuk oyun grubunun eskiyen parçaları da yenilenerek, oyun grubunun kauçuk zemini sökülüp yerine suni çim kaplandı. Yenileme çalışmaları kapsamında, bank ve kamelyalardan oluşan oturma grupları ve yürüme yollarındaki bozuk bölümlerin onarımı yapıldı. Parkın ağaç ve bitkileriyle ilgili çalışmalar da park yenileme programıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu çerçevede alandaki toprağın tamamı tesviye edildi, bazı bölümler çim tohumu ekilerek takviye edildi. Boylu ağaçların kış aylarına hazırlık amacıyla budamaları yapılan park mevsimlik çiçeklerle bezendi.

Çalışmalar hakkında ortak açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, kentin ortak değeri olan isimlerin halkla beraber sahiplenilmesi gerektiğine vurgu yaptılar. Bu tür sosyal donatı alanlarına önemli şahsiyetlerin adının verilmesinin, bu isimlere verilmesi gereken önem açısından yeterli olmadığına işaret eden Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, "Aynı zamanda bu alanların, adını aldığı şahsiyetlerin adına yakışan bir şekilde kalması gerekir. Bir dönem edebiyat tarihimize damga vurmuş olan merhum Ümit Yaşar Oğuzcan'ın ölüm yıl dönümünü kapsayan hafta içinde, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla parkımızı yenileyip halkımızın hizmetine tekrar açtık. Bu çalışmalarımızı yaygınlaştırarak park ve yeşil alanlarımızı 4 mevsim halkımızın hizmetinde olacak şekilde planlıyoruz. Bu vesile ile Mersinli Şairimiz Ümit Yaşar Oğuzcan'ı, ölümünün 21'inci yıl dönümünde bir kez daha saygıyla anıyoruz" ifadelerini kullandılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Belediyesi, Ümit Yaşar Oğuzcan Parkını Baştan Başa Yeniledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement