Akdeniz'de Geleneksel Temizlik Kampanyası Başladı - Son Dakika
Yerel

Akdeniz'de Geleneksel Temizlik Kampanyası Başladı

Akdeniz\'de Geleneksel Temizlik Kampanyası Başladı

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen “Mahalle Mahalle Temizlik Kampanyası”, bu yıl da iki mahalleyle başladı.

27.09.2014 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi tarafından 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen "Mahalle Mahalle Temizlik Kampanyası", bu yıl da iki mahalleyle başladı. Kampanyanın ilk gününe Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk de katılarak çöp topladılar.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akdeniz Belediyesi tarafından ilk olarak 2009 yılında başlatılan ve geleneksel hale gelen mahallelerde temizlik kampanyası, yeni dönemde Şevket Sümer Mahallesi ve Hal Mahallesi'nde başlatıldı. Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü'nün destek verdiği kampanyanın ilk gününe Eş Başkanlar Mutlu ve Türk de katılarak, mahalle sakinlerine broşür dağıttılar. Yaklaşık 50 personelin yer aldığı temizlik kampanyasında tanıtıcı ve bilgilendirici sloganlar içeren önlükleri giyen Eş Başkanlar, 142. Cadde üzerinde başlayan temizliğe bizzat katıldılar. Kimi zaman yerdeki çöpleri toplayan, kimi zaman da süpürgeyle sokakları temizleyen Mutlu ve Türk, temizlik kampanyasına halkı da dahil ettiler. Temizlik ekipleri, halkın katılımıyla birlikte kısa sürede söz konusu mahallelerdeki bütün cadde ve sokakları atıklardan arındırdılar.

Eş Başkan Mutlu, burada yaptığı açıklamada, çevre koşullarındaki hızlı bozulmanın ekolojik çevreyi çok önemli bir noktaya getirdiğini söyledi. Bu çerçevede temiz yaşam alanlarının oluşturulması ve korunması konusunda farkındalık yaratmak istediklerini vurgulayan Mutlu, temizlik çalışmalarına halkın ve esnafın katılımının memnuniyet verici olduğunu da dile getirerek, "Bugün burada temizlik kampanyamızın startını vermek üzere temizlik işleri personelimiz ve yönetim kadromuzla bir aradayız. Temiz bir Akdeniz için hepimizin tek tek çaba göstermesi gerekiyor. Bu sadece temizlik işleri çalışanlarımızın işi değil, aksine halkıyla, yöneticisiyle birlikte hepimizin işidir. Bunun için bu mahallede yaşayan, bu sokaktan geçen, ticaret yapan kadın, erkek, genç, yaşlı tüm toplumun yapması gereken çok sade ve basit bir şey var; çöpünü yere atmamak. Artık 21. yüzyılda hiç kimse, toplu yaşanan yerlerde çöpünü yere atmıyor. Ayrıca burada bulunan çöp konteynerlerimizin yanı sıra önümüzdeki günlerde küçük çöp kutuları da koyacağız. Sizlerden isteğimiz, sokaklarınıza sahip çıkmanızdır" dedi.

Öte yandan, Temizlik İşleri Müdürlüğü, broşürler aracılığıyla yaptığı çağrıda, çöplerin poşetlenerek akşam 20.00-24.00 saatleri arasında konteynerlere bırakılması istendi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz'de Geleneksel Temizlik Kampanyası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement