Akdeniz'de Kadınların Okuma Yazma Sevinci - Son Dakika
Yerel

Akdeniz'de Kadınların Okuma Yazma Sevinci

Akdeniz\'de Kadınların Okuma Yazma Sevinci

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Merkezi'nin Çay Mahallesi Şubesinde yaklaşık 1 ay boyunca okuma-yazma eğitimi gören kadın kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

30.06.2014 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Merkezi'nin Çay Mahallesi Şubesinde yaklaşık 1 ay boyunca okuma-yazma eğitimi gören kadın kursiyerler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Kadın ve çocuklar başta olmak üzere, dezavantajlı grupların ekonomik, sosyal, kültürel ve psikolojik sorunlarına ilişkin çalışmalarıyla farkındalık yaratan Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Merkezi, Çay Mahallesi Şubesinde yeni bir projeye daha imza attı. Mahalledeki okuryazar kadın oranını yükseltmeyi hedefleyen İŞTAR Kadın Merkezi, bu hedef doğrultusunda geçtiğimiz ay 'Okuma Yazma Kursu' başlattı. Yaklaşık 1 ay süren eğitimler sonunda başarılı olan kadınlar törenle sertifikalarını aldılar. Törene kursiyerlerin yanı sıra, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İŞTAR görevlileri katıldı. Eğitmen Seher Peşmen tarafından verilen okuma yazma kursu 2 etap halinde düzenlenirken, 1'inci etap kurslarına 13 kadın katıldı, 7'si sertifika almaya hak kazandı. Haziran ayında başlayan 2'nci etaba katılan 10 kursiyerden de 6'sı başarılı oldu.

İlk olarak İŞTAR Kadın Merkezi yetkilileri, merkezin çalışmaları ve okuma yazma kursu hakkında konuklara bilgi verdiler. Okuryazar olmanın günümüz toplumunun vazgeçilmezi ve çağın temelini oluşturduğunu belirten İŞTAR yetkilileri, kadınların çocuklarına yardım etmesi ve hastane, alışveriş merkezi gibi yerlerde sıkıntı yaşamamaları için bu kursu düzenlediklerini kaydettiler. Bazı kadınların annelik sorumluluklarından dolayı çocuklarıyla hatta henüz kundaktaki bebekleriyle kursa katıldıklarını vurgulayan yetkililer, bu yöndeki eğitim programlarının da devam edeceğinin müjdesini verdiler.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ise kadın kursiyerlerde gördüğü bu kararlılığın önemine işaret etti. Kadınların azminin her türlü zorluğun üstesinden geleceğine inandığının altını çizen Mutlu, sertifika almaya hak kazanan kadınları kutladı, okuryazar olmayan kadınların da mutlaka bir sonraki etaba katılmalarını istedi.

Konuşmaların ardından sertifika dağıtım törenine geçildi. Burada kadınlar Eş Başkan Yüksel Mutlu, Eş Başkan Yardımcısı Sebahat Gençtarih Cebe, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehtap Sili ve İŞTAR Kadın Merkezi yetkililerinin elinden sertifikalarını aldılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz'de Kadınların Okuma Yazma Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement