Akdeniz'de Kurban Satış ve Kesim Yerleri Hazır - Son Dakika
Yerel

Akdeniz'de Kurban Satış ve Kesim Yerleri Hazır

Akdeniz\'de Kurban Satış ve Kesim Yerleri Hazır

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Kurban Bayramı’nda dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarını sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kesmeleri için gerekli çalışmaları tamamladı.

17.09.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Kurban Bayramı'nda dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşların kurbanlarını sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kesmeleri için gerekli çalışmaları tamamladı. İlçe sınırları içerisinde farklı mahallelerde toplam 5 kurban satış yeri belirlenirken, 36 kurban kesim yeri de vatandaşların hizmetine sunulacak.

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban satış ve kesim yerlerini hazırladı. Kentin farklı noktalarında 5 satış, 36 da kesim yeri, çevre ve sağlık koşullarına uygun hale getirildi. Belediye yetkilileri, 12 Ağustos 2015 günü ve 29443 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "2015 Yılı Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ" hükümleri çerçevesinde gerekli düzenlemelerin gerçekleştirildiğini ve tedbirlerin alındığını dile getirdiler. Yapılan düzenlemeler ile Nusratiye, Gündoğdu, Özgürlük, Bahçe ve Huzurkent Mahallelerinde bulunan kesim yerleri, çevre ve toplum sağlığını olumsuz etkileyecek durumlardan arındırıldı. Kesim yerleri genel sağlık şartlarına uygun, dezenfekte edilebilir, zemininde su biriktirmeyen, ışıklandırma ve havalandırması bulunan mekanlar olarak düzenlendi. Ayrıca kesim alanı ve çevresine evcil ya da sokak hayvanlarının girmesine engel olunacak şekilde önlemler alındığı öğrenildi.

Akdeniz Belediye Zabıtası farklı illerden kurbanlık hayvanlarını kente getiren ve satış merkezlerine yerleşen kurban satıcılarına bilgiler verdi. Özellikle sahte para ile dolandırıcılık yapanlara karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken zabıta ekipleri, hayvan hırsızlığı olaylarına karşı da satıcıları uyardı. Gerek sağlık ve hijyen şartlarına, gerekse çevre koşullarına dikkat edilmeden yapılacak her türlü satış ve kesim işlemlerine izin verilmeyeceğini ifade eden zabıta ekipleri, buna aykırı davrananlar hakkında yasal işlem yapılacağını da satıcılara anlattı.

Kurban Bayramı öncesinde yapılan çalışmalarla ilgili ortak bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, İslam dünyası için en kutsal bayramlardan biri olan Kurban Bayramı'nın sağlık ve esenlik içerisinde geçmesi için tüm tedbirlerin alındığını söylediler. Gerek bayram öncesinde gerekse bayram esnasında belediyeyi ilgilendiren her türlü konuda vatandaşların dilek, şikayet ve taleplerini Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğünü arayarak iletebileceklerini hatırlatan Eş Başkanlar Mutlu ve Türk, "Dini yükümlülüklerini yerine getirmek isteyen yurttaşlarımız için de her türlü hazırlığımızı tamamladık. Kurban satış ve kesim yerlerini düzenledik. Yurttaşlarımızın bu kutsal görevi huzur içerisinde ve herhangi bir aksaklığa mahal bırakmayacak şekilde tamamlaması için ekiplerimiz çalışmalarını bayram sonuna kadar sürdürecekler. Kamuya açık alanlar başta olmak üzere halkımızın evlerin bahçelerinde, parklarda ve yol kenarlarında kesim yapmamaları konusunda bir kez daha hatırlatma yapmak istiyoruz. Hem yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalmamak, hem de sağlıksız çevre koşullarına davetiye çıkarmamak adına bu konuya azami ölçüde dikkat edilmesini diliyoruz" şeklinde konuştular. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz'de Kurban Satış ve Kesim Yerleri Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement