Akdeniz Ekonomi Liderleri Haftası - Son Dakika
Ekonomi

Akdeniz Ekonomi Liderleri Haftası

İspanya Merkez Bankası Uluslararası İlişkiler ve Finansal Organizasyonlar Başkanı Pablo Moreno, "İslami finans normal bankacılıktan daha hızlı yükseldi ve 2008'den bu yana yüzde 15 artış sağladı" dedi.

28.11.2015 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya Merkez Bankası Uluslararası İlişkiler ve Finansal Organizasyonlar Başkanı Pablo Moreno, "İslami finans normal bankacılıktan daha hızlı yükseldi ve 2008'den bu yana yüzde 15 artış sağladı" dedi.

Anadolu Ajansının (AA) Medya Sponsoru olduğu İspanya'nın Barselona kentinde düzenlen 9'uncu Akdeniz Ekonomi Liderleri Haftası etkinliği kapsamında "3'üncü Akdeniz İslami Finans Forumu" gerçekleşti.

Finans uzmanlarından İspanya Merkez Bankası Uluslararası İlişkiler ve  Finansal Organizasyonlar Başkanı Moreno, burada yaptığı konuşmada, İslami finansın normal bankacılıktan daha hızlı yükseldiğini ve bunun 2008'den bu yana yüzde 15 arttığını belirtti.

Moreno, İspanya'da finansman alanındaki sıkıntılara değinerek, "İspanya, istihdam ve büyüme için, küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) son derece bağlıdır. Ayrıca biz KOBİ'lerin finansmanlarında AB yardımlarına rağmen birçok zorluklarla karşılaşıyoruz. Altyapı ve KOBİ'lerin finansmanı için İslami finans kullanımı faydalıdır" diye konuştu.

Global Alliance for Banking on Values İcra Direktörü Marcos Eguiguren, İslami bankacılığın değerlere dayalı bir sistem olduğunu ifade ederek, "Bankacılık dahil, hiç bir ekonomik aktivite ana hedefine insanlara ve topluma hizmeti almazsa manasızdır" dedi.

Dome Danışmanlığın Kurucusu Sheikh Bilal Khan da İslam'ın etik değerlerinin evrensel olduğunu vurgulayarak, "İslami finans sermaye dayanmaktadır. İslami finans yaptığı gibi bugün bizim finans değerlere sahip olmamız lazım. Bugünün bankacılığı borç tabanlı bankacılık sisteminden zarar gördü" ifadelerini kullandı.

Küresel anlamada bugün İslami bankacılık yaklaşık 2 trilyon dolarlık mal varlığı yönetiyor. Bu miktarın 2020'ye kadar 6,5 trilyona ulaşması bekleniyor.

Akdeniz bölgesinin en önemli ekonomik organizasyonlarından olan etkinliğin bu yılki sloganı "Birlikte daha çok başarmak" olarak belirlenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Akdeniz Ekonomi Liderleri Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:54 Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

    Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapıldı. Koç Holding'in ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiği belirtilerek, karlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını değerlendirdiği ve yatırımlarına devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Koç Holding'in geçen yıl da Fortune Global 500'de ülkemizi temsil eden tek şirket olduğu vurgulandı.

  • DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik
    12:48 DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta: Son 21 yılda Edirne'de 8 baraj ve 32 gölet inşa ettik

    DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Edirne'de son 21 yılda 8 baraj ve 32 gölet inşa ettiklerini belirterek, böylece 422 milyon metreküp su depolama hacmine ulaşıldığını söyledi. Ayrıca, taşkın koruma tesisleri ile Edirne şehir merkezi, 95 yerleşim yeri ve 23 bin 370 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlandığını ve arazi toplulaştırma çalışmalarının da yapıldığını ifade etti.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı
    12:43 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Hasancı'da çiftçilere nohut tohumu dağıttı ve tarımsal üretimi artırarak Kayseri'yi bir tarımsal üretim merkezi haline getireceklerini söyledi.

  • Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı
    12:40 Kilis'te 3 Bin 53 Çiftçiye 650 Bin Adet Sebze Fidesi Dağıtıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi dağıttı. Dağıtım töreninde İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin tarım arazilerinin etkin kullanımını hedeflediğini belirtti.

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.


Advertisement