Akdeniz'in Incisi" Kaş'ın 25 Yıllık Havalimanı Özlemi - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'in Incisi" Kaş'ın 25 Yıllık Havalimanı Özlemi

Her yıl milyonlarca turisti misafir eden Antalya'ya yapılması planlanan Batı Antalya Havalimanı, Türkiye'nin en güzel turizm merkezlerinden biri olan Kaş ilçesinin 25 yıllık özlemini sona erdirecek.

19.11.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİNAN ÖZMÜŞ - Her yıl milyonlarca turisti misafir eden Antalya'ya yapılması planlanan Batı Antalya Havalimanı, Türkiye'nin en güzel turizm merkezlerinden biri olan Kaş ilçesinin 25 yıllık özlemini sona erdirecek.

İl merkezine yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunan, deniz, kum ve güneşin yanı sıra doğa harikası koyları, tarihi mekanları ve yaylalarıyla turizmin önemli merkezlerinden olan Kaş'ta turistler, çoğunluğu evlerden bozma butik oteller, kamp alanları ya da bungalovlarda konaklıyor.

Rus ve Alman turistlerin yanı sıra İngiliz turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği turistik ilçe, Kaş ve Demre ilçeleri arasına yapılacak Antalya'nın 3. havalimanı ile müşteri yelpazesini artırmayı ve yeni yatırımlarla daha da canlanmayı hedefliyor.

- "Turizm ve ulaşım açısından da Kaş'ta bir havalimanının önemine inanıyorum"

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin denizi, bitki örtüsü ve tarihi mekanlarıyla her yönden çok iyi bir yerde bulunduğunu, turizmin yanında tarım ve ticaretin de önemli bir yer tuttuğunu anlattı.

"Kaş'ta yıllar yılı ulaşımdan yana çok büyük ıstıraplar çektik." diye konuşan Kocaer, geçmişte Antalya'ya üç günde gitmek zorunda kaldıkları günlere dikkati çekti. Kocaer, ilçenin gelişmesinin önündeki en büyük problemin ulaşım olduğunu vurgulayarak, "Kalkan ve civarında yetiştirilmiş olan tarım ürünlerinin İç Anadolu'ya ve ihracat merkezlerine ulaştırılmasında büyük zorluklarımız var." dedi.

1991 yılında zamanın Ulaştırma Bakanı Cengiz Tuncer döneminde Kınık köyünde havaalanı için temel atıp, hafriyat çalışmalarını yaptıklarını anlatan Kocaer, şöyle konuştu:

"Havalimanı, 1991 yılının Kasım ayında dolgusu yapılarak faaliyete geçecek iken özel çevre içerisine alındı. Daha sonraki dönemlerde de inşaatına başlanamadı. Kaş'ın yakınında Antalya Havalimanı 200, Dalaman Havalimanı 165 kilometre. Gazipaşalıların havaalanından uçtuğu gibi, Aksu ve Serik'lilerin Antalya Havalimanından uçtuğu gibi biz de buradan kalktığımızda hiç olmazsa 45 dakikada gidebileceğimiz, ulaşacağımız havalimanına gitmemiz lazım. Turizm ve ulaşım açısından da Kaş'ta bir havalimanının önemine inanıyorum."

- "Havalimanı görmek, ulaşmak ve yaşamak için önemli"

Kocaer, Akdeniz'in incisi Kaş'a deniz, kum ve güneşin yanı sıra dalış, paraşütle uçmak, Likya yolunda yürüyüş yapmak için turistlerin geldiğini, butik oteller ve aile işletmeciğiyle misafirlerini ağırladıklarını söyledi.

Bu güzelliklerin görülebilmesi için mutlaka yol ve havalimanının olması gerektiğinin altını çizen Kocaer, "Hayal edip ulaşamadığınız yer, yolun olmadığı yer sizin değildir. Uçağın gitmediği yer sizin değildir. Bir yere ulaşmanız, o yerin güzelliklerini görebilmeniz ve onu yaşayabilmeniz için yol olacak, havalimanı olacak ki ulaşacaksınız, göreceksiniz. Dolayısıyla havalimanı da görmek, ulaşmak ve yaşamak için önemlidir." diye konuştu.

- Batı Antalya Havalimanı 2 milyar lira katkı sağlayacak

Antalya'nın batısına havalimanı yapılması için turizmciler ve iş adamlarından gelen talepler üzerine, bakanlık yetkilileri ve havacılık uzmanları yer tespiti yapmak üzere geçtiğimiz mayıs ayında Antalya'da incelemelerde bulunmuşlardı. Yapılan incelemeler sonucunda Kaş-Demre arasına her türlü uçağın inebileceği bir havalimanı yapılmasının planlandığı bildirilmişti.

Henüz proje aşamasında olan Batı Antalya Havalimanı'nın yılda 5 milyon yolcuya hizmet vermesi ve Antalya ekonomisine yılda 2 milyar liralık katkı yapması planlanıyor. Havalimanı açıldıktan sonra 500 kişi işe alınacak. Havalimanı için faaliyet gösterecek yan sektörler de düşünüldüğünde, bu sayı daha da artacak. Böylece Finike, Demre, Kaş ve Kumluca'daki vatandaşların iş sahibi olma imkanı artacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz'in Incisi' Kaş'ın 25 Yıllık Havalimanı Özlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    21:29 Hatay'da Denetimlerde Ruhsatsız Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan denetimlerde İ.O. ve M.Y. isimli şüphelilerin üzerinden 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 60 adet 9mm fişek ele geçirildi. Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti
    21:29 Kars'ın Kağızman ilçesinde sulama suyu kavgası: Yaralanan kişi hayatını kaybetti

    Kars'ın Kağızman ilçesinde, sulama suyu nedeniyle çıkan tartışmada A.Ö, Adnan T'yi bıçaklayarak ağır yaraladı. Hastaneye kaldırılan Adnan T, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, A.Ö'yü gözaltına aldı.

  • Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı
    21:28 Hatay'da Fuhuş Yapan 2 Kişiye İdari İşlem Uygulandı

    Hatay Emniyet Müdürlüğü, İskenderun ilçesinde gerçekleştirilen denetimler sonucu para karşılığı fuhuş yaptığı belirlenen 2 kişi hakkında idari işlem uyguladı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, fuhuş ve fuhuşa teşvik etmek için yer ve imkan sağlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polis ekipleri İskenderun ilçesi Meydan Mahallesi'nde denetim gerçekleştirdi ve A.K. ve Y.K. isimli şahısların para karşılığı fuhuş yaptıkları tespit edildi. Tespit edilen 2 şahıs hakkında gerekli idari işlemler başlatıldı.

  • Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı
    21:28 Van'ın Başkale ilçesinde kar nedeniyle kapalı olan mahallelerin yolu açıldı

    Van'ın Başkale ilçesine 40 kilometre mesafedeki Yukarı Dallı ile Doyum mahallelerinin yolunun açılması için karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Zorlu şartlarda 2 gün boyunca çalışan ekipler, 2 mahallenin yolunu açmayı başardı ve genişletme çalışmalarına devam ediyor.

  • Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı
    21:28 Ormana götürdüğü ortağını öldüren şahıs tutuklandı

    Samsun'da bir şahıs, konuşmak için ormanlık alana götürdüğü iş ortağını tabancayla vurarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınan şahıs, olayı itiraf etti ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın sebebi ise alacak-verecek anlaşmazlığı olarak belirlendi.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi
    21:27 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi, 70 kişi tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokak üzerinde akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucunda 14 gecekondu etkilendi. Bu gecekondulardan 3'ü kullanılamaz hale gelirken, bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amacıyla tahliye edildi. İstanbul Valiliği tarafından olay yerine çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi.


Advertisement