Akdeniz Oyunları Mahkemelik Oldu - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Oyunları Mahkemelik Oldu

Akdeniz Oyunları Mahkemelik Oldu

Mersin'de 20- 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek 17'nci Akdeniz Oyunları mahkemelik oldu.

18.06.2013 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de 20- 30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek 17'nci Akdeniz Oyunları mahkemelik oldu. Oyunların kreatif görsellerini hazırlayan ajans hakkında Ankara 1.Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı.

Akdeniz Oyunlarının kreatif ajansı olan Öykü Ajans'ın oyunlar için kullandığı görsellerin başka bir ajansa ait olduğu ileri sürüldü. 2011 yılında Erzurum'da yapılan Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade) ile Trabzon'da gerçekleştirilen Avrupa Gençlik Oyunları'nın (EYOF) kreatif ajansı olan Arkes Reklam Ajansı, Akdeniz Oyunları'nın kreatif görsellerinin kendilerine ait olduğu iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak olan 32 branşta yaklaşık 6 bin sporcu ve teknik ekibin katılacağı oyunların kreatif ajansının Öykü Ajans olduğu iddia edildi. Öykü Ajans'ın, Akdeniz Oyunları için yapılan konkurlarda Arkes'e ait olan kreatif görselleri ele geçirerek kullandığı öne sürüldü.

Arkes Reklam Ajansı Başkanı M.Zeki Arıcıoğlu, yaptığı açıklamada, iddialar konusunda "Mersin Akdeniz Oyunları için hazırladığımız çalışmalar hiçbir bilgimiz olmadan Öykü Ajans tarafından kullanılmaya başlandı. Türkiye'nin yaklaşık 800 milyon TL harcayarak 2020 İstanbul Oyunları için en önemli prestij sağlayacağı bu organizasyonda sporun ve ticaretin ruhuna, fikir ve sanat eserleri yasasına uymayan durum karşısında yasal olarak haklarımızı aramak için mahkemeye müracaat ettik. Hukuki süreç başladı. Fazla bir yorum yapmam doğru olmaz" dedi.

Öykü Ajans kısa bir süre öncede Halkbank'ın yeni tanıttığı ve ekran yüzü olarak Murat Boz'u kullandığı yeni kredi kartının reklamıyla gündeme gelmişti. - Erzurum

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Akdeniz Oyunları Mahkemelik Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement