Akdeniz Üniversitesi, Erasmus ile Dünyaya Açılıyor - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Üniversitesi, Erasmus ile Dünyaya Açılıyor

Akdeniz Üniversitesi, Erasmus ile Dünyaya Açılıyor

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özkan: "Akdeniz Üniversiteliler Erasmus Programı'yla dünyaya açılacak.

05.09.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Erasmus Programı ile dünyaya açılacaklarını ve bunun üniversitenin uluslararasılaşmasına önemli kazanımlar sağlayacağını bildirdi.

Üniversitenin Uluslararası İlişkiler Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, 2004 yılından itibaren Avrupa ülkeleri ile öğrenci, öğretim elemanı ve idari personel hareketliliğine imkan sağlayan Erasmus Programı, artık dünyaya açılıyor.

Söz konusu program kapsamında Türkiye, 2015 yılından itibaren program ülkelerine (AB üyesi ülkeler ve İzlanda, Makedonya, Lihtenştayn, Norveç) ek olarak, ortak ülkeler (72 ülke) olarak tanımlanan ülkelerle de yükseköğretimde öğrenci, öğretim elemanı ve idari personel değişim faaliyeti gerçekleştirebilecek.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Erasmus Programı ile şimdiye kadar Avrupa Birliği üye ülkeleri ve İzlanda, Makedonya, Lihtenştayn, Norveç ile anlaşmalar yapılabiliyordu. Artık ortak ülkeler ile de anlaşmalar yapılabilecek. 'Ortak Ülkeler' 10 bölge olarak belirlenmiş: Asya, Merkez Asya, Latin Amerika, ENP Güney, ENP Doğu, IPA, Rusya, Güney Afrika, USA- Kanada ve Endüstrileşmiş Asya-Avustralya- Yeni Zelanda ile de anlaşma yapıp, öğretim elemanı ve idari personel değişimi sağlayabileceğiz. Bu bağlamda Akdeniz Üniversiteliler Erasmus Programı ile dünyaya açılacak. Bu da üniversitemizin uluslararasılaşmasına önemli kazanımlar sağlayacaktır."

Özkan, Akdeniz Üniversitesinin değişim programlarını çok başarılı şekilde yürütmüş olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti:

"Gelinen noktada Akdeniz Üniversiteli olmak gerçekten bir ayrıcalık haline geldi. Örneğin 4 yıllık lisans programında okuyan bir öğrencimiz, Akdeniz Üniversitesinin yürütmüş olduğu değişim programları (Erasmus, Mevlana ve Farabi) kapsamında bir yılı yurt içindeki başka bir üniversite, iki yılı da yurt dışındaki üniversitelerde olmak üzere eğitiminin 3 yılını başka üniversitelerde geçirebiliyor." - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdeniz Üniversitesi, Erasmus ile Dünyaya Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement