Akdeniz Üniversitesi Karaciğer Transplantasyon Sempozyumu Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Üniversitesi Karaciğer Transplantasyon Sempozyumu Yapılacak

Akdeniz Üniversitesi Karaciğer Transplantasyon Sempozyumu Yapılacak

Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü’nün ev sahipliğini üstlendiği Akdeniz Üniversitesi Karaciğer Transplantasyon Sempozyumu 26 Nisan’da Belek Gloria Golf Resort Hotel’de yapılacak.

25.04.2014 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nün ev sahipliğini üstlendiği Akdeniz Üniversitesi Karaciğer Transplantasyon Sempozyumu 26 Nisan'da Belek Gloria Golf Resort Hotel'de yapılacak.

Sempozyum ile ilgili bilgi veren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Organ Nakli Gastroenteroloji Sorumlusu Doç. Dr. Yaşar Tuna, Türkiye'nin birçok merkezinde karaciğer hastalıkları ile ilgilenen yaklaşık 50 hekimin bir araya geleceğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi son iki yılda çoğunluğu canlı vericiden olmak üzere karaciğer nakillerinde belirgin bir artış sağladığı bilgisini veren Tuna, katılımcılara karaciğer transplantasyon çalışmalarını paylaşılacağını belirtti.

Doç. Dr. Tuna, ülkemizde yeterli sayıda organ bağışı yapılmadığı için canlı vericiden yapılan karaciğer nakillerinin rutin hale gelmesinin önemine değinerek, birçok yaşamın kurtulacağını ifade etti. Doç. Dr. Tuna, "Karaciğer nakilleri yıllardır kısıtlı sayıda kadavradan yapılmaktaydı. Üniversite yönetiminin çabalarıyla ekibimize iki yeni hoca katılması ile uyumlu bir ekip kuruldu. Canlı karaciğer nakilinde söz sahibi bir merkez haline geldik. Her yıl transplantasyon sayısının artması planlamaktayız. Nakil tarihçemiz, ekip çalışmaları, modernize ettiğimiz servisimiz, yeni yoğun bakımlarımız, kalitemizdeki artışları sempozyumda katılımcılara aktaracağız" dedi.

Doç.Dr. Tuna, sempozyumda yeni hedefler, karaciğer nakillerinde hepatit tedavileri, karaciğer nakilleri endikasyonları gibi konularının da ele alınacağını kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Üniversitesi Karaciğer Transplantasyon Sempozyumu Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement