Akdeniz Üniversitesi'nde "Beyaz Önlük Giyme" Töreni - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Üniversitesi'nde "Beyaz Önlük Giyme" Töreni

Akdeniz Üniversitesi\'nde "Beyaz Önlük Giyme" Töreni

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bu yıl birinci sınıfa başlayan 193 öğrenci beyaz önlük giyerek, hekimliğe ilk adımı attı.

02.10.2012 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bu yıl birinci sınıfa başlayan 193 öğrenci beyaz önlük giyerek, hekimliğe ilk adımı attı.

Bu yıl tıp fakültesini kazanan 193 öğrenci için Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda "beyaz önlük giyme" töreni düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Muharrem Kılıç, törende yaptığı konuşmada, akademik beklentisi olan öğrencilerin ilgisini özellikle tıp ve hukuk ilminin çektiğini söyledi. Akdeniz Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere isabetli bir karar verdiklerini dile getiren Kılıç, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin sadece ulusal değil, uluslararası düzeyde başarılara imza attığını kaydetti.

Kılıç, bu başarıda üniversitenin akademik kadrosunun, eğitim ve öğretim düzeyindeki nitelik, kapasite ve geleneklerinin etkin rol oynadığını savundu. Hekimlik mesleğinin önemli bir misyon üstlendiğini ifade eden Kılıç, "Hekimlik mesleği doğrudan insanın derdine derman olan, şifa aracı olan bir mesleği icra ediyor. Böyle bir mesleğin maddi ve manevi anlamda getirisi de büyük olduğuna inanıyorum" dedi.

Antalya Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Can Ertürk de her mesleğin yaşam ve insan için önemli olduğunu ancak doktorluk mesleğinin olmazsa olmazları arasında yer aldığını bildirdi. Hekimliğin sadece bir meslek olmadığını yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Ertürk, herkesin doktor olabileceğini ama önemli olanın iyi bir hekim olması olduğunu vurguladı. Ertürk, "Hekimlik mesleğini yapan kişi aynı zamanda bunu hissetmesi, empati kurması yaşaması, insana verilen sağlığa en iyi şekilde aracı olabilmesi, iyi öğretmen, eğitmen, hümanist olması, insanları ve ülkesini seven, ülkesini geleceğe taşıyabilen iyi bir siyasetçi olabilmesi gerektiği düşüncesindeyim" dedi.

Hekimlerin zaman zaman hak etmediği saldırılara maruz kaldıklarını ancak değerlerini kaybetmediklerini dile getiren Ertürk, bu mesleğin temelinde kurtuluş mücadelesinde kan dökmüş atalarının olduğunu kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Dinç de hekimlerin beyaz önlük giyerek meslek hayatına atıldıklarını bildirdi. Hekimliğin insanlık tarihin en kutsal ve en değerli mesleklerinin başında geldiğine işaret eden Dinç, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin de ulusal ve uluslararası bir çok başarıya, ilklere imza attığını kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi'nde 300'ü aşkın öğretim üyesi ve altyapısıyla modern tıp eğitimi sunacaklarını söyleyen Dinç, 6 yıl sürecek eğitim döneminde temel misyonlarının tüm toplumun sağlık düzeyini yükseltecek ve nitelikli pratisyen hekim olarak eğitilmelerini sağlamak olacağını belirtti. Dinç, şunları söyledi:

"Bu misyonu gerçekleştirmek için 6 yıllık eğitim sonunda birinci basamakta bireye ve çevreye yönelik koruyucu hekim yapabilen, toplumda sık görülen hastalıkları ve ölüm nedenleri tanıyan ve tedavi edebilen, meslektaşlarına saygılı, mesleğini seven, meslek yaşamı boyunca öğrenme ihtiyacı duyan ve bilgiye ulaşmayı bilen 6 eğitim sonunda hasta ve çevresindeki insanlar ile uyum içinde ilişkiler kurabilen, ekip çalışmasına önem veren ve bir ekibi yönetebilecek bilgi ve becerilere sahip, bilimsel çalışmalar yapabilen hekimler olacaksınız."

Konuşmaların ardından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.

Muhabir: Hatice Özdemir

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz Üniversitesi'nde 'Beyaz Önlük Giyme' Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement