Akdeniz Üniversitesi Rektörü Ünal, Atso'yu Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Ünal, Atso'yu Ziyareti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

26.08.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve beraberindeki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

ATSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette Rektör Ünal, yeni dönemde Akdeniz Üniversitesi ile Antalya iş dünyasını kaynaştırmak istediklerini kaydederek, "Geçmişte ATSO ile bir takım çalışmalar yapıldı, ancak bunları daha da ileri taşımamız gerekiyor. Başta ATSO olmak üzere iş dünyası ile belediyeler ile sivil toplum örgütleri ile daha yakın çalışmak, ortak projeler gerçekleştirmek istiyoruz. İş dünyasından gelecek her türlü projeye açığız." dediği ifade edildi.

ATSO Başkanı Davut Çetin de Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal ve rektör yardımcılarının ziyaretinden memnuniyetini dile getirerek, "Antalya iş dünyası ve üniversitemizin ortak yapacağı çok iş var. Önümüzdeki dönemde daha yoğun işbirliği içinde olalım." şeklinde konuştu.

Türkiye'de özellikle mesleki eğitim ve öğrencilerin istihdamında sıkıntıya dikkat çeken Çetin, "Antalya'da sanayide hemen her dükkanın kapısında tornacı ve kaynakçı aranıyor ilanlarına rastlarsınız. Meslek lisesini bitiren gençler bile sanayide çalışmak istemiyor. Üç bin lira maaşa eleman bulamıyoruz. Bugün kalifiye bir tornacı, sıradan bir mühendisten daha çok kazanıyor, ama maalesef bu işler beğenilmiyor. Öte yandan üniversite mezunları da boş geziyor. Bu eğitim sistemi ile kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılayamıyoruz. Bizim eğitim sistemimizi yeniden ele almamız gerekiyor. Belki de önce aileleri eğitmemiz gerekiyor." diye görüş bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz Üniversitesi Rektörü Ünal, Atso'yu Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu
    13:37 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İtalya'da gurbetçilerle buluştu

    Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İtalya'nın Venedik şehrindeki Eski Camii'nde düzenlenen 'Yatsı Namazı Buluşması' programında gurbetçilerle bir araya geldi. Erbaş, konuşmasında ibadetin önemini vurgulayarak, dürüstlüğün ve hümanizmin İslam'da aranması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Gazze'deki zulme dikkat çekerek, İslam'ın barış dini olduğunu vurguladı ve Müslümanların İslam'ı güzel bir şekilde temsil etmeleri gerektiğini söyledi.

  • 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak
    13:36 1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak

    Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından 1 Mayıs programına ilişkin Beşiktaş'ta basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, '1 Mayıs'ta Türkiye'nin ve dünyanın meydanlarında buluşan milyonların gözü kulağı İstanbul Taksim 1 Mayıs alanında olacak, milyonlarca kalp Taksim 1 Mayıs alanında atacak' denildi.

  • Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı
    13:35 Kadirli'de asayiş uygulamalarında 14 şüpheli tutuklandı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde gerçekleştirilen asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14'ü tutuklandı. Emniyet ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 6 tabanca, 2 tüfek ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.


Advertisement