Akdeniz Üniversitesinin Logosu Değiştirildi - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Üniversitesinin Logosu Değiştirildi

Akdeniz Üniversitesinin Logosu Değiştirildi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtcephe: "Akdeniz Üniversitesi, 2008 yılından 2014 yılına kadar hem altyapı hem personel hem de öğrenci sayısısıyla 3 misli büyüdü.

22.01.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesinin logusu değiştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, üniversitenin senato salonunda yeni logonun tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Akdeniz Üniversitesinin 1982 yılında kurulan, Türkiye'nin en dinamik ve başarılı üniversitelerinden biri olduğunu söyledi.

Elde edilen başarılarla Akdeniz Üniversitesinin sadece Türkiye'de değil, dünyada tanınır hale getirdiğini vurgulayan Kurtcephe, birçok alanda başarıyı yakaladıklarını, her alanda teknoloji üretebilecek hale geldiklerini ifade etti.

Rektörlük bünyesinde 2012 yılında "İletişim Koordinasyon Kurulu" oluşturulduğunu bildiren Kurtcephe, kurulun başarılar doğrultusunda üniversitenin kurumsal iletişim stratejilerini belirleme ve uygulama görevini üstlendiğini anlattı.

Kurul tarafından Akdeniz Üniversitesinin logosunun modern hale getirilmesi için çalışmalar yapıldığını kaydeden Kurtcephe, "Akdeniz Üniversitesi, 2008 yılından 2014 yılına kadar hem altyapı hem personel hem de öğrenci sayısıyla 3 misli büyüdü. Bu değişimle kurumsal kimliğin de değiştirilmesi gerekiyordu" dedi.

Logo arayışları kapsamında düzenledikleri yarışmaya bin 147 çalışma ile katılım olduğunu, bunlardan 868'inin değerlendirmeyi geçtiğini anlatan Kurtcephe, şöyle konuştu:

"Jürinin değerlendirmeleri sonucunda ise bu çalışmalarda, üniversiteyi simgeleyebilecek bir eser bulunamadı. Bunun üzerine kurulumuz, saygın grafik sanatçılarından üniversitemizi simgeleyecek eserler talep etti. Gelen eserler içerisinde biri, hem ilgili kurul ve hem de Üniversite Senatosunca tasvip görmüştür. Seçilen eserin tasarımı, bir firmada çalışan grafik sanatçısı Mahyar Kalantari tarafından yapılmıştır."

Yeni logonun içeriği hakkında bilgi veren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç ise logoda yer alan 1 sayısının hakikat ve doğruluğu, A harfinin Akdeniz Üniversitesinin ilk harfi ve Antalya'yı, güneşin idrak gücü ve bilincini, yıldızların demokrasi, eşitlik ve özgürlüğü sembolize ettiğini bildirdi.

Kılıç, logodaki lacivert rengin düşünceyi, turuncu rengin de dinamizm, cesaret ve güveni anlattığını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdeniz Üniversitesinin Logosu Değiştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement