Akdeniz Zabıtasından Dilenci Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Akdeniz Zabıtasından Dilenci Operasyonu

Akdeniz Zabıtasından Dilenci Operasyonu

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, halkın dini ve vicdani duygularını istismar eden sokak dilencilerine yönelik bir dizi operasyona başladı.

07.06.2014 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, halkın dini ve vicdani duygularını istismar eden sokak dilencilerine yönelik bir dizi operasyona başladı. Bu kapsamda Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından çarşı merkezinde yapılan operasyonlarda 20 dilenci toplandı.

Kent merkezinde sayıları gün geçtikçe artan dilencilere karşı Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından operasyon başlatıldı. Vatandaşların dini ve vicdani duygularını istismar eden dilenciler, Zabıta Müdürlüğüne bağlı motorize ekipler ve Akdeniz İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerinin ortaklaşa çalışmasıyla çarşı merkezinden temizlendi. Operasyon kapsamında Akdeniz ve Mersin'in merkezi konumunda bulunan mahallelerdeki tüm camiler kontrol edildi. İhsaniye Mahallesi Eski Hal Camisi ve İhsaniye Camisi, Mesudiye Mahallesi Hulusi Efendi Vakfı Camisi ve Kiremithane Mahallesi Tahtalı Camisi önünden toplam 20 dilenci toplandı. Cami önlerinde ve kalabalık caddelerde dilencilik yoluyla para toplayanlar Zabıta Müdürlüğüne getirildi. Burada kimlik tespitleri yapılan dilencilerin üzerleri arandı. Tespitler esnasında 20 dilencinin 8'inin Suriye uyruklu oyduğu ortaya çıktı. Şahıslar, gerekli işlemlerin tamamlanması için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne götürüldü.

Operasyon kapsamında çöp konteynırlarından ambalaj atıklarını toplayanların da araçları müsadere altına alındı. Toplam 8 adet 'çek çek' tabir edilen tekerlekli araç Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne teslim edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, Akdeniz'de ikamet eden, iş ya da herhangi bir nedenle ilçe merkezinde bulunan vatandaşların sağlığı ve esenliğinin öncelikleri olduğunu belirterek, bu açıdan Zabıta Müdürlüğünün son derece önemli görev ve sorumlulukları bulunduğunu ifade etti. Özellikle iş saatlerinde kent merkezinin alabildiğine kalabalık olduğunu dile getiren Mutlu, "Bu nedenle sokakta dilenenlerin hemen tamamı kent merkezinde yani Akdeniz'de konuşlanıyor. Biz Akdeniz Belediyesi olarak bu duruma karşı gereken tedbirleri alıyoruz. Belli periyotlarda bu şahıslara yönelik uygulamalar yapıyoruz. Ancak halkımız paylaşmaca ve yardımsever olduğu için çoğu zaman vicdanlarına yenik düşüyorlar. Dilenciye para veren olduğu sürece dilencilik de var olacaktır. Özellikle sokakta dilenmeye zorlanan çocuklar üzerinde onarılmaz travmalar yaratan bu durumu ortadan kaldırmak için yurttaşlarımızın da hassas davranması gerekiyor. Belediye-yurttaş işbirliği ile bu sorunu Akdeniz'de çözeceğimize inanıyorum" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akdeniz Zabıtasından Dilenci Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement