Akdere'nin Islahı İçin Proje Başlatıldı - Son Dakika
Yerel

Akdere'nin Islahı İçin Proje Başlatıldı

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü, Mavikent Mahallesinde bulunan Akdere'nin ıslahı için proje çalışması başlattı.

02.03.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü, Mavikent Mahallesinde bulunan Akdere'nin ıslahı için proje çalışması başlattı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, iki ay içinde iki kez taşkın meydana gelen ve bu nedenle tarım arazilerinin zarar görmesine neden olan Akdere'nin ıslahı projesiyle ilgili, DSİ 13. Bölge Müdürlüğü teknik ekibiyle bir araya geldi.

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Havza Yönetim İzleme ve Tahsisler Şube Müdürü Yüksel Tazegül, Akdere'nin su kapasitesini azaltmak amacıyla ikinci bir kanal açılması yönünde çalışmalarının olduğunu, kanalların açılmasıyla bölgenin su baskını riskinin son derece azalacağını söyledi.

Kanalların açılabilmesi için daha önceden sınırları belli olan alanlardaki işgaliyelerin boşaltılması gerektiğini ifade eden Tazegül, bu konuda belediye ile ortak çalışma yürüttüklerini belirtti.

Çetinkaya da hemen her yıl bölgede su taşkınlarının yaşandığını ifade ederek, üretim yapan vatandaşların büyük mağduriyet yaşadıklarını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Akdere'nin Islahı İçin Proje Başlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement