Akdoğan: 1.5 Milyon Göçmene Ev Sahipliği Yapıyoruz (3) - Son Dakika
Güncel

Akdoğan: 1.5 Milyon Göçmene Ev Sahipliği Yapıyoruz (3)

Akdoğan: 1.5 Milyon Göçmene Ev Sahipliği Yapıyoruz (3)

İki YÜZLÜLÜK ÜZERİNDEN SİYASET YAPMA DÖNEMİ ARTIK SONA ERİYOR Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suruç'ta güvenlik görevlilerine taş atan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'u eleştirirken, "Bunu milletimiz görmüyor değil. Türkiye'de artık istismar üzerinden, çarpıtma üzerinden ideolojik saplantılar üzerinden bunlara toplumun talebiymiş gibi göstererek iki yüzlülük üzerinden siyaset yapma dönemi artık sona eriyor" dedi.

26.09.2014 20:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki YÜZLÜLÜK ÜZERİNDEN SİYASET YAPMA DÖNEMİ ARTIK SONA ERİYOR

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Suruç'ta güvenlik görevlilerine taş atan Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'u eleştirirken, "Bunu milletimiz görmüyor değil. Türkiye'de artık istismar üzerinden, çarpıtma üzerinden ideolojik saplantılar üzerinden bunlara toplumun talebiymiş gibi göstererek iki yüzlülük üzerinden siyaset yapma dönemi artık sona eriyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Gaziantep'teki temaslarının ardından Şanlıurfa'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen Halil Buluşmaları'na katıldı. 'İyiliğin kalbine yürüyoruz' teması ile düzenlenen yürüyüşe katılan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile protokol üyeleri ve katılımcılarla birlikte Balıklıgöl Platosu'na kadar yürüdü. Burada konuşan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Suruç'taki Suriye sınırında güvenlik güçlerine taş atarken fotoğrafı çekilen ve sosyal medyada tepki çeken Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk'u eleştirdi. Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımlara değinen Akdoğan, tahrik ve taş atmalara karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, şöyle konuştu: "Bugün tüm bölgemizde bir çalkantı var. Sınırlarımızın hemen ötesinde çok büyük bir kaos, çatışma ve iç savaş var. Böyle bir çalkantı içersinde Türkiye bir istikrar abidesi gibi yükseliyor. Sınırın hemen ötesi kaynarken, sınırın bu yanında huzur ve güven hakimdir. Bu barış ikliminde, huzur ve güvenlik ikliminde Şanlıurfalıların sergilediği tavır gerçekten çok büyük önem taşıyor. Bu kardeşlik iklimine katkıda bulunmak ve yardımcı olmak yerine provokasyonla ortalığı karıştırmak isteyenler de yok değil. Bunları hem milletimiz, hem de misafirlerimiz görüyor. 1,5 milyon Suriyeli Türkiye'ye geldi. Bu misafirlerimiz kim onlara yardım ediyor, kim onlara yardım etmeye çalışanlara taş atıyor, provokasyon çıkarıyor milletimiz bunu çok iyi görüyor. Birileri gerilimden beslenebilir, tahrik ve taş atabilir ama bizler huzur, istikrar ve kardeşlikten besleneceğiz. Şanlıurfa, bütün Türkiye'nin birlik ve beraberliğine katkıda bulunuyor. Bir yandan mazlum ve mağdura kucağını açan, şefkat elini uzatan, kardeşlik ve insanlık dersi veren Türkiye tablosu bulunuyor. Diğer yandan şefkat elini uzatan Mehmetçiği taşlayan bir zihniyet var. Bunu milletimiz görmüyor değil. Türkiye'de artık istismar üzerinden, çarpıtma üzerinden ideolojik saplantılar üzerinden bunlara toplumun talebiymiş gibi göstererek iki yüzlülük üzerinden siyaset yapma dönemi artık sona eriyor."

BAKAN ÇELİK: TARİH TEKERRÜR İÇİN DEĞİL İBRET ALINSIZ DİYE VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise değişen zaman içerisinde zulmün aynı kaldığını sadece zalimlerin isimlerinin değiştiğini ifade ederek, " Hz İbrahim'i ateşe atan zihniyet ile kendi halkına bomba yağdıran, insanların kafalarını keserek vahşice katleden, çocukları açlığa mahkum eden zihniyetler arasında hiçbir fark yoktur. Tarih tekerrür etsin diye değil ibret alınsın diye vardır. Ancak ne yazık ki savaşlarla, katliamlarla, kanla gözyaşıyla dolu bir vahşet yüzyılını 20'nci yüzyılını geride bırakan insanlık, 21'inci yüzyılda da savaş, katliam ve terör ile yoluna devam etmektedir. Mars'ta hayat var mı, yok mu sorusunun cevabından önce dünyada insanlık var mı, yok mu sorusunun cevabı çok daha anlamlı olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Akdoğan ve Bakan Çelik ile protokol üyeleri tarafından gökyüzüne kentin araç plaka kodu olan 63 beyaz güvercin salıverildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdoğan: 1.5 Milyon Göçmene Ev Sahipliği Yapıyoruz (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement