Akdoğan, Anneler Günü Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Politika

Akdoğan, Anneler Günü Etkinliğine Katıldı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, “Bizler annelerimizin ağlamaması için analar ağlamasın diyerek bir süreç başlattık,çözüm süreci. Bunu en fazla annelerimiz destekledi.

11.05.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bizler annelerimizin ağlamaması için analar ağlamasın diyerek bir süreç başlattık,çözüm süreci. Bunu en fazla annelerimiz destekledi. Çünkü en fazla ciğeri yanan, bağrı yanan annelerimiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Doç. Dr. Ertan Aydın tarafından düzenlenen 'Anneler Günü' etkinliğine katıldı. Burada yaptığı konuşmada Akdoğan, "Bizler annelerimizin ağlamaması için analar ağlamasın diyerek bir süreç başlattık, çözüm süreci. Dedik ki akan kan dursun, akan gözyaşı dinsin. Anneler evlatlarını kaybetmesin. Gencecik fidanlar toprağa düşmesin. Bu kandırmacaya bir son verelim ve 44 bin insanın hayatını kaybettiği, ki bu insanlar bu vatanın evladıdır. Yanlış yapan olur, suç işleyen olur, kandırılmış olan olabilir, bir şekilde bu sorunu çözelim. Bir toplumsal restorasyon süreci başlattık. Bunu en fazla annelerimiz destekledi. Çünkü en fazla ciğeri yanan, bağrı yanan annelerimiz. En fazla gözyaşı döken annelerimiz. Şimdi birileri diyor ki; 'Çanakkale'de de, Dersim'de de analar ağlamadı.' Çanakkale'de analar çocuklarını şehit olsunlar diye cepheye gönderdiler. Bu vatan için, bu bayrak için, bu millet için her bir gencimiz seve seve ölümün önüne atılır. Şahadet bizim için kutsaldır ama birilerinin yanlış politikaları sebebiyle gencecik fidanlar toprağa düşmesin dedik. Bu yüzden bu çözüm sürecinin sloganı da 'analar ağlamasın' oldu" diye konuştu.

"YENİ TÜRKİYE'Yİ HEP BİRLİKTE KADINLARIMIZLA HEP BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ"

Kadınların her türlü hak ve hukukunu geliştirmenin temel öncelikleri olduğunu söyleyen Akdoğan, şunları kaydetti:

"Burada iki boyut var. Biri negatif, kadına karşı şiddet, kadına karşı ayrımcılık, töre, cinayetleri bu negatifin ortadan kaldırılması. İkincisi pozitif onların hakkının, hukukun geliştirilmesi. Bu yüzden çok önemli düzenlemeler yaptık hep kadını merkeze alan. Kadının sosyal hayata katılımı, siyasi hayata katılımı, bu konuda AK Parti gerçekten devrim niteliğinde adımlar attı. Bugün Türkiye'nin en büyük kadın teşkilatı AK Parti'dedir. Yeni Türkiye'yi hep birlikte kadınlarımızla hep birlikte inşa edeceğiz. Kadının sihirli dokunuşu bu yeni Türkiye'de çok büyük önem taşıyor. Her alanda kadının elinin değmesi gerekiyor. Hep devlet baba derler ama biz daha anaç, daha annenin temel meziyetlerinin sergilendiği, daha kucaklayıcı, anneliğin vasıflarını taşıyan bir devlet anlayışıyla hareket ediyoruz."

"BİZLERİ 7 HAZİRAN'DA YALNIZ BIRAKMAYACAĞINIZDAN HİÇ KUŞKUMUZ YOK"

AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Doç. Dr. Ertan Aydın ise, AK Parti mensubu olarak anne denildiğinde aklına milletin geldiğini anlatarak, "Bir seçime giriyoruz. Şimdi egemen güçlerin kurduğu şer ittifakı bu hareketin önünü kesmek için planlar yapıyor. Doğurduğunuz, büyüttüğünüz bugünlere getirdiğiniz evladınızı elinizden almak için oyunlar kuruyorlar. Siz bizlerden hiç vazgeçmediniz. Evladınızı da kimselere yedirmezsiniz. Bizleri 7 Haziran'da yalnız bırakmayacağınızdan hiç kuşkumuz yok" ifadelerini kullandı.

"BENDE BİR ANNE OLARAK, BİR BİREY OLARAK ÇÖZÜM SÜRECİNİ DESTEKLİYORUM"

Programa katılan sanatçı Niran Ünsal da çözüm sürecini desteklediğini kaydederek, "Bu ülkenin yakın tarihiyle ilgili 35 yıldır süregelen, çıkmaza giren bir sorun, insanları birbirinden ayrıştırıcı, birbirine düşürücü, ölümlerle sonuçlanan, faili meçhullerle sonuçlanan çok karanlık bir sürecidir. Türkiye'de mutlaka çözülmesi gereken en önemli sorunlardan bir tanesidir. Bende bir anne olarak, bir birey olarak çözüm sürecini destekliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Akdoğan, Niran Ünsal'ın söylediği 'Saçlarına Yıldız Düşmüş Koparma Anne' şarkısını dinledikten sonra programdan ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Akdoğan, Anneler Günü Etkinliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement