Akdoğan'dan Bahçeli ve Demirtaş'a Sert Göndermeler - Son Dakika
Politika

Akdoğan'dan Bahçeli ve Demirtaş'a Sert Göndermeler

Akdoğan\'dan Bahçeli ve Demirtaş\'a Sert Göndermeler

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle ilgili, “Siz en önemli milli bayramda olamıyorsanız bu nasıl bir milliyetçiliktir?

30.10.2015 00:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yle ilgili, "Siz en önemli milli bayramda olamıyorsanız bu nasıl bir milliyetçiliktir? AK Parti Cumhuriyet Bayramı'na, Zafer Bayramı'na katılmasa yeri göğü inletirler" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçim çalışmaları nedeniyle AK Parti Polatlı İlçe Teşkilatının düzenlediği Şura Toplantısı'na katıldı. Akdoğan burada muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Akdoğan, AK Parti olarak 7 Haziran seçimlerinden sonra sorumlu olan tek parti olduklarını belirtti. Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Akdoğan, "Görüşmeye geldi, o işin ciddiyetine yakışmayacak şeyleri dışarı aktardı. Yapılan görüşmeyi istismar etti. Kendisi bir kampanyanın parçası haline geldi. Hiç bir zaman 'her konuda ben çözerim demek' bir politika değildir" diye konuştu.

"EN ÖNEMLİ MİLLİ BAYRAMDA OLAMIYORSANIZ BU NASIL BİR MİLLİYETÇİLİKTİR?"

Cumhuriyet Bayramı programına katılmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştiren Akdoğan, şunları söyledi:

"Sabah Anıtkabir'e gittik, arkasından törenleri gerçekleştirdik. Bu, en önemli milli bayramımız. Bugün bu ortak sevinci, mutluluğu paylaşmayanlara ne demeli? Şimdi Anıtkabir'e gelmeyenler, Cumhuriyet kutlamalarına gelmeyenler, Cumhuriyetimizle gurur duyduk ama yoklardı törenlerde. Siz en önemli milli bayramda olamıyorsanız bu nasıl bir milliyetçiliktir? AK Parti Cumhuriyet Bayramı'na, Zafer Bayramı'na katılmasa yeri göğü inletirler. Peki, nerede bu beyefendiler?"

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A SERT CEVAP

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Başbakan Davutoğlu hakkındaki açıklamalarına cevap verdi. Akdoğan, şunları söyledi:

"Başbakanımıza her türlü hakareti yapıyorlar, baktılar kaybediyorlar, korku bacayı sardı. O HDP Genel Başkanı da görecek Pazar günü kimin ne mal olduğunu, bu millet ona gösterecek. Peki, sen kendi devletine 'katil' diyeceksin, senin bu ülkeye bir aidiyet duygun, bağın yok mu? Kendi devletini, ülkeni suçlayacaksın, Suriye'deki bir yapının peşine takılacaksın, onun sözcülüğünü yapacaksın. Git orada siyaset yap o zaman. Bu ülke, vatan, bayrak senin değilse, bu devlete sen her gün hakaret edeceksen, git Kobani'de siyaset yap. Bunlar krizden besleniyor, çatışmadan medet umuyorlar." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Akdoğan'dan Bahçeli ve Demirtaş'a Sert Göndermeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • wje: çakmaların yanında olmaktansa hıc gıtmemek daha ıyıdır 0 0 Yanıtla
  • AYM Başkanı Zühtü Arslan Görevini Kadir Özkaya'ya Devretti
    17:58 AYM Başkanı Zühtü Arslan Görevini Kadir Özkaya'ya Devretti

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, 12 yıllık görev süresinin dolacak olması nedeniyle Kadir Özkaya'ya görevini devretti. Özkaya, AYM üyelerinin oyunu alarak Yüksek Mahkemenin başkanlığına seçildi.

  • CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi
    17:56 CHP Milletvekili, depremzedelere yapılmayan eşya yardımlarını eleştirdi

    CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 6 Şubat depremlerinin ardından depremzedelere sözü verilen eşya yardımlarının hala yapılmadığına dikkat çekerek AKP hükümetine çağrı yaptı. Yıldırım Kara, 'İnsanlar bir koltuk, bir bardak dahi çıkaramadı evlerinden. Bu insanların eşya yardımları ne olacak? Artık bunları görün ve hemen bu konularla ilgili bir takvim açıklayın' dedi.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü
    17:54 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile İran'ın talebi üzerine gerçekleşen bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede İran ile İsrail arasındaki gerilim ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

  • Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla buluştu
    17:53 Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla buluştu

    Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, Buca'ya hak ettiği hizmeti birlikte getireceklerini söyledi.

  • Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
    17:44 Mardin'de 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

    Mardin'de, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla düzenlenen 2024 İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum temsilcileri katıldı. Vali Akkoyun, kentte uygulanan 294 projeden 24'ünün tamamlandığını, 99'unun devam ettiğini ve 171'inin etüt proje aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu yatırımlarının hızlı ve kaliteli bir şekilde yapılması için koordinasyona önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

  • Tiran Belediye Binası Protesto Edildi
    17:43 Tiran Belediye Binası Protesto Edildi

    Arnavutluk'ta yolsuzlukla suçlanan Tiran Belediye Başkanı Erjon Veliaj ve ekibini protesto eden yüzlerce kişi belediye binasını ateşe verdi.


Advertisement