Akdoğan: Demirtaş ve Kandil Açıklamalarıyla Süreci Zehirledi - Son Dakika
Güncel

Akdoğan: Demirtaş ve Kandil Açıklamalarıyla Süreci Zehirledi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Demirtaş ve Kandil'in açıklamaları süreci adeta zehirledi. Erdoğan bu sürecin mimarıdır ve asla bu sürece karşı gösterilemez." dedi.

25.03.2015 14:52  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çözüm Süreci'ne ilişkin, "Sayın Demirtaş'ın ve Kandil'in geçen hafta yapmış olduğu açıklamalar sürecin ruhuna uymuyor. Gelinen aşamanın hassasiyetlerine uygun düşmemiştir, adete süreci zehirlemiştir, iklimi bozmuştur. Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır ve ona savaş açan bir yaklaşım kabul edilemez. Bu sürece de bir fayda sağlamaz, öncelikle bunun bilinmesi gerekir. Sayın Erdoğan'ı kimse Çözüm Süreci'ne karşı gibi bir konuma da indirgeyemez." dedi.

ERDOĞAN, "BENİM HABERİM YOK, DOĞRU DA BULMUYORUM" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 gün önce Ukrayna'ya hareketi öncesi İmralı'ya gideceği iddia edilen ve aralarında sanatçıların da bulunduğu İzleme Heyeti ile ilgili "Ben de gazetelerde okuyorum. Böyle bir şeyden benim haberim yok. Bu olaya da ben olumlu bakmıyorum. Başbakanlığım döneminde de "Akil İnsanlar Heyeti'nden bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız?" dediklerinde bunu doğru bulmadığımızı o zaman da söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunlara gerek yok, doğru da bulmuyorum." demişti.

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI KRİZ ÇIKARTMIŞTI

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ise Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "Cumhurbaşkanımızın her şeyden haberi var. Eleştirilerini de ben doğru bulmuyorum. Sorumluluk hükümettedir." diyerek beklenmedik bir tepki göstermiş ve sözleri AK Parti'de kriz çıkartmıştı.

HÜKÜMETTEN SÜRECE DAİR ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, bugün Başbakanlık Merkez Bina'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı ve kriz sonrası sürece dair HDP ile Kandil'i topa tutarak zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

"Çözüm Süreci ile ilgili son günlerde yaşanan tartışmalar. HDP Heyeti ile sizin yaptığınız görüşmenin ardından, Sayın Cumhurbaşkanı açıklamalarda bulundu. Bu tartışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, Akdoğan, şu yanıtı verdi:

"CUMHURBAŞKANIMIZ BU SÜRECİN MİMARIDIR"

"Çözüm Süreci'nde önemli bir aşamada olduğumuzu biliyorsunuz. Sayın Demirtaş'ın ve Kandil'in geçen hafta yapmış olduğu açıklamalar sürecin ruhuna uymuyor. Gelinen aşamanın hassasiyetlerine uygun düşmemiştir, adeta süreci zehirlemiştir, iklimi bozmuştur. Cumhurbaşkanımız bu sürecin mimarıdır ve ona savaş açan bir yaklaşım kabul edilemez. Bu sürece de bir fayda sağlamaz, öncelikle bunun bilinmesi gerekir. Sayın Erdoğan'ı kimse Çözüm Süreci'ne karşı gibi bir konuma da indirgeyemez. 12 yıldır bu alanda çok önemli adımlar atılmıştır, sessiz devrimler gerçekleştirilmiştir. Bunların hepsinin ardında Sayın Cumhurbaşkanımızın imzası vardır. Hem Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı vizyonunun önemli bir parçasıdır Çözüm Süreci, hem de Sayın Başbakanımızın, Sayın Davutoğlu'nun Başbakanlık ve Genel Başkanlık vizyonunun en önemli hususlarından biridir yine Çözüm Süreci maddesi."

"CUMHURBAŞKANIMIZIN BU KONUDA SÖZLERİ BİZİM İÇİN TALİMATTIR"

"Cumhurbaşkanının yeterli düzeyde bilgilendirilmediğiyle ilgili tartışmalar başladı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, Akdoğan, "Süreçte bir bilgilendirme eksikliği varsa bu bize aittir ve bunu telafi ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda sözleri bizim için talimattır. Sayın Erdoğan herhangi biri değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız hem AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanıdır, hem de bu siyasi hareketin lideridir. Onun pozisyonu, süreç açısından hayati önemdedir" karşılığını verdi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

"Cumhurbaşkanı bugün katıldığı bir toplantıda 'Sistem sürdürülemez, başkanlığa geçilmeli' açıklaması yaptı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna, şu yanıtı verdi:

"Sürdürülmeyeceği konusu çok önceden beri olan bir konu. Ben daha önce yaptığım açıklamalarda halkın cumhurbaşkanını seçmesiyle birlikte yeni bir parametrenin sisteme girdiğini, zaten sürdürülemez hale gelen sistemin bu yeni parametreyle daha da süreci zorlaştıracağını vurgulamıştım. Bu yüzden bu kişilerden bağımsız bir sistem sorunudur. Sayın Başbakanımız da defaatle bunu vurgulamıştır, yeni anayasa bağlamında başkanlık sistemine vurgu yapmıştır. Seçim beyannamesi çalışmalarında da bu değerlendirilen önemli bir konudur."

AK PARTİ İÇİNDE KARIŞIKLIK SÖZ KONUSU MU?

"AK Parti içinde bir karışıklık söz konusu mu" sorusu üzerine, Akdoğan, "AK Parti büyük bir ailedir ve bir erdemler hareketidir. Kişisel polemikler veya hatalar bu büyük yapıya zarar veremez. AK Parti'nin seçimden güçlü bir şekilde çıkması hem güven ve istikrarın devamı açısından, büyük önem taşımaktadır hem Çözüm Süreci'nin başarıya ulaşması açısından önemlidir hem de yeni anayasanın yapılabilmesi için hayati derecede önemlidir. Bu noktada herkes bu sorumluluğa uygun bir şekilde hareket edecektir. AK Parti'de kişisel meseleler öne çıkarılmaz ve önemsenmez. Bugün, AK Parti Türkiye için büyük bir şanstır ve AK Parti'nin güçlü bir şeklide devam etmesi önem taşımaktadır. AK Parti'nin her bir ferdi, bu büyük ailenin her bir ferdi, bu sorumluluk duygusuyla hareket etmektedir ve edecektir. Bu konuda herkes müsterih olmalıdır." dedi.

Akdoğan: Demirtaş ve Kandil Açıklamalarıyla Süreci Zehirledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Akdoğan: Demirtaş ve Kandil Açıklamalarıyla Süreci Zehirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (42)

  • pir: Sizin derdiniz çözüm değil kandırmaca peşindesiniz şunu iyi bilin keriz değiliz süreci demirtaş değil senin cumhur başkanın zehirliyor her konuştuğunda ağzından pislik saçılıyor bir mhp li gibi davaranıyor bilmeniz gerek kürtler mhplilerle hiçbir şeyi konuşmaz BU KADAR 20 8 Yanıtla
  • siyarAgri: Buda akp nin ikinci yagcisi allah belanizi versin ne bicim insanlarsiniz allah askina 25 3 Yanıtla
  • ZAZA: Bu süreç çok uzadı uzadıkça pislik pkk.lılar daha fazla şeyler isteyecekler...cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz çok iyi niyetle davranmaktadırlar....BUNUDA SÖYLEYEYİM.DOĞUDA AKP.YE OY VERILIYORSA çözüm süreci için değil..yaptıkları hizmetlerden dolayı...böyle yiğit bir cumhurbaşkanimiz oldugundan dolayıdir....ZAZALAR. Asla cumhurbaskanimizi yalniz birakmayacaktir.biz bölucü degiliz.....ama süreç kötü giderse de çokta onemli degil..turkiye yerle bir etsin kandili...butun teroristleri dize geyirsin..güçlü devlet güven vermelidir........... 8 19 Yanıtla
  • O Bir HDPLİ: Güle Güle Recep Ve Saz Arkadaşları 23 2 Yanıtla
  • VATANDAŞ: SONUNUZ YAKLAŞTI. MHP VE HDP OYLARI YÜKSELİŞTE. NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR. ANKETLER TAYYİP'İ KANSER ETMEYE DEVAM EDİYOR 16 5 Yanıtla
  • nankör pkk sempazitanları: Nankör herifler hangi siyasetçi bu kadar Kürtlere destek çıktı hak verdi dil konuşma özgürlüğü verdide çıkmış ERDOĞAN ı eleştiriyorsunuz mecliste her gün zehir zemberek konuşan hdp vekillerini oraya gelmesini sağlayan kim boş konuşmayın barajı geçemezsiniz 7 14 Yanıtla
  • ZAZA: Zazabey bana ülkücü demiş..... ez dimiliyazazayım ben siverekliyim....HERKES BUNU İYİ OKUSUN....BİZİM VATANSEVER ..ŞEREFLİ YİĞİT KÜTTLERLE ASLA İŞİM OLMAZ...ONLAR BİZİM KARDEŞLERİMİZDİR ONLARLA ASLA SORUNUMUZ YOK....SORUNUMUZ. MAYASIZ BÖLÜCÜLERLEDİR....ZAZA KONUSUNA GELINCE BİZ SİVEREKLİ BUYUK BIR AŞİRET MENSUBUYUM.....BİZ. ZAZAYIZ. KÜRT DEGILIZ...NASILSA KURT TÜRK DEGILSE 4 KITABA YEMIN EDERIM ZAZALAR KÜRT DEGILDIR...NEDENI SAYFALARA SIGMAZ...KÖYLERIMIZ FARKLI....KADINLARIMIZIN GİYİNİSLERİ FARKLI...KÜLTÜR TAMAMEN FARKLI...DİLİMİZ ÇOK FARKLI....MAHALLELERIMIZ FARKLI...KIZ ALIP VERMELER YOK DENECEK KADAR AZ....BEN 100. TANE KURT KADININ ARASINDA BIZ ZAZA KADINI AYIRABILIRIM...DİLİMIZ TAMAMEN FARKLI....MA DIMİLİYİ. Ez kırdas niya ben zazayım kürt degilim 9 12 Yanıtla
  • ayder: ak parti ve tayyip erdogan olmasa cözüm süreci diye bir şey olmzdi bu böyle biline 7 13 Yanıtla
  • Botanli: Bariş Süreci yok oyalama Süreci var 17 3 Yanıtla
  • batmanlı: dunyada yalnız kalacaksınız syn. akdoğan. bir tek kürtler dostunuz kalmıştı onlarıda kaybediyorsunuz. sanırım sizin için sonu hayırlı olmaz. 9 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement