Akdoğan: Onlar Sadece İstismar Yaparlar - Son Dakika
Güncel

Akdoğan: Onlar Sadece İstismar Yaparlar

Akdoğan: Onlar Sadece İstismar Yaparlar

Akdoğan, Kartaltepe Kent Ormanı'nda "Çanakkale Ruhu Keçiören'de" programında, Çanakkale Anıtı ve şehitlik platosu açılışına katıldı.

05.04.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdoğan, Kartaltepe Kent Ormanı'nda "Çanakkale Ruhu Keçiören'de" programında, Çanakkale Anıtı ve şehitlik platosu açılışına katıldı.

Keçiören Belediyesine Çanakkale Zaferi'nin 101. yıl dönümünde, Çanakkale şehitlerinin aziz hatırasını yaşatmak için inşa ettirdiği anlamlı eser dolayısıyla şükranlarını ileten Akdoğan, tarih boyunca bu cennet vatan için canını feda etmiş aziz şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Akdoğan, "şehitlerimiz yolumuzu, yarınlarımızı, geleceğimizi aydınlatan adeta kandillerdir" ifadesini kullanarak, Çanakkale ve şehitlik ruhunun çok iyi anlaşılması gerektiğini vurguladı.

Geçmişe takılı kalmamak gerektiğine dikkati çeken Akdoğan, "Tarih, kin ve nefret üzerine yazılmaz. Onun için Atatürk, 'yurtta sulh, cihanda sulh' derken, Çanakkale şehitlerini anarken, Anzak annelerine seslenir. O askerlere 'kahramanlar' diye hitap eder. 'Dost vatanın toprağındasınız, huzur içinde uyuyun. Anzak anneleri, evlatlarınız bizim bağrımızdadır ve artık bizim evlatlarımız olmuştur' der. Buradan çıkarılacak ders, geçmişe takılı kalmamaktır." diye konuştu.

"Bunların hiçbirine pabuç bırakmayacağız"

Akdoğan, istikbal mücadelesi verdiklerini, tarih boyunca çok büyük badireler atlattıklarını vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin köksüz bir devlet olmadığına dikkati çekti.

Tarih boyunca çok büyük zorluklarla karşılaşıldığına ama hep kahramanlık destanı yazıldığına işaret eden Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bugün de bu millete pranga vurmak isteyenler, bu milleti tarihten silmek isteyenler çok ağır mağlubiyetler almış, bozguna uğramışlardır, bundan sonra da uğrayacaklardır. Milletin imanlı evlatları, bütün oyunları bozmuştur. Bugün de fitne ve ihanet gibi en sinsi silahlarla ülkemizi kuşatmaya, sarsmaya çalışanlar var, bunlara da eyvallah etmeyeceğiz. Türkiye, dışarıdan gelen saldırıları nasıl püskürttüyse, içerideki ihanet şebekelerini de öyle püskürtecek, hiçbir ihaneti affetmeyecektir. Çünkü o hainler Çanakkale ruhuna, Çanakkale ve İstiklal şehitlerine ihanet etmiştir, bu vatana, toprağa, millete, devlete ihanet etmiştir. Kimi açıktan silahla ihanet etmiştir, kimi sinsice ve kalleşçe farklı yollarla ihanet etmektedir. Bunların hiçbirine pabuç bırakmayacağız."

Bütün bu şer odakları, Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle kararlı bir mücadele verdiklerini belirten Akdoğan, "Onlar şehitlik nedir bilmezler, şehadet ruhu nedir bilmezler. O terör odaklarına yaslananlar, er geç gücünü millet iradesinden alanlar karşısında diz çökecekler." dedi.

"Asker de polis de bu milletin bağrından çıkmıştır"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, bu haftanın aynı zamanda "Polis Haftası" olduğunu anımsatarak, milleti, ülkeyi, güvenliği, huzuru ve şehirleri kahramanca koruyan güvenlik güçlerine de tebriklerini iletti.

Bugün, Türkiye'nin istikbali için vatan evlatlarının elinden gelen gayreti gösterdiğine vurgu yapan Akdoğan, "Polis, bu milletin polisidir, bu vatanının evladıdır, bizim kardeşimizdir, abimizdir, babamızdır. Bu şuurla onları kucaklamalıyız. Asker de polis de bu milletin bağrından çıkmıştır. Bu yüzden bu millet, vatan için canını feda etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Akdoğan, polislerin aynı zamanda demokrasi kahramanı olduğunu belirterek, şunları ifade etti:

"17 Aralık'ta bir darbe girişimi oldu. O ihanet şebekesi paralel yapı, polisleri ve yargıyı kullanarak demokrasiyi, devleti devirmeye çalıştılar ama onları yine bu vatanın evlatları polisin, emniyetin, yargının içinde onları yine bu kardeşlerimiz püskürttü. Bu yüzden 'demokrasi kahramanı' diyorum ben. Terörle mücadele sonuna kadar devam edecek, bütün bu hain yapılara karşı, Türkiye düşmanlarına karşı önemli olan birliğimizi ve bütünlüğümüzü korumak. Güvenlik güçlerimiz askeriyle polisiyle jandarmasıyla ordusuyla kol kola omuz omuza bir mücadele veriyor."

Bütün bu şer odakları temizlenene kadar bu mücadelenin devam edeceğine dikkati çeken Akdoğan, şunları kaydetti:

"Onlar sadece istismar yaparlar, çocukları istismar ederler. Ellerine molotof, taş, sopa verirler. O kadınları, kızları ölüme sürüklerler. O terör baronları utanmadan şimdi konuşuyorlar 'yok çocuk istismarı...' En büyük çocuk istismarını, kadın istismarını yapanlar bunlardır, bu terör baronlarıdır."

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi James Larsen de Avusturalya-Türkiye arasında özel bir ilişki bulunduğunu belirtti.

Yüz yıl önce iki ülkenin birbirine düşman olduğunu anımsatan Larsen, "Bugünse gerçekten büyük bir dostluğumuz var. Avustralya, savaştan bu yana Türkiye'nin eriştiği başarıları büyük bir hayranlıkla izlemektedir. Bundan sonraki yüz yıllık ilişkimizde de bunu dört gözle bekliyoruz." diye konuştu.

Açılışa Keçiören Belediyesi Başkanı Mustafa Ak, partililer ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Konuşmalar sonrasında savaş mizanseni gerçekleştirildi ve Akdoğan beraberindekilerle, Çanakkale Anıtı ve şehitlik platosunu gezdi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Akdoğan: Onlar Sadece İstismar Yaparlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement