Akdoğan, Sincan'da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni Açtı - Son Dakika
Politika

Akdoğan, Sincan'da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni Açtı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni vizyon projesini değerlendirerek, "Bunlar palavra siyasette başroldeler.

21.05.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni vizyon projesini değerlendirerek, "Bunlar palavra siyasette başroldeler. Sabah Kılıçdaroğlu yine bir şeyler açıklamış, yüzyılın projesi, tam yüzyılın palavrası. Bunlar palavracı, üfürükçü siyasetçi" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sincan'da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin (SKM) açılışında yaptığı konuşmada, "Sizler bu seçimin önemini biliyorsunuz, bir mücadele var. Türkiye'ye sevdalı olanlarla millete kavgalı olanlar arasında bir kavga var. Bu seçim referandum gibi. Bu seçim herhangi bir seçim değil. AK Parti iktidara geldi, dediler ki biz daha önce Refah Partisi'ne de yapmıştık 3-5 ay ömrü var. Birtakım tezgahlar çıkardılar, dediler ki irtica geliyor, laiklik gidiyor ama bunlar tutmadı, sonra fiili müdahalede bulundular, kapatma davası açtılar, yine tutmadı. Çünkü bunların yaptıkları okyanusa maya çalmak. Gezi olaylarını, Kobani olaylarını gördük. Bugün biz sokaklardayız, neredesiniz siz ey CHP, MHP, HDP neredesiniz? Milletin gözüne bakan, elini tutan AK Parti. O da tutmayınca 17 Aralık operasyonları. O ihanet çetesi Türkiye'ye ihanet eden, devletin kurumlarına kumpas kuran, herkes bunlardan çekti, herkes yaka silkiyor. Öğrencilerin sorularını çalarlar, memurların sicilini bozarlar. O ihanet şebekesinin operasyonları, sonra dediler bu da olmadı ne yapacağız? Yerel seçimde CHP ile MHP'yi biraraya getirdiler. Etimesgut'u o yüzden kaybettik, tek tek gelselerdi bir şey olmazdı. İlçeler MHP'ye, büyükşehir CHP'ye verdiler. Birileri onları yan yana getirdi. O birileri bu ikisiyle olmuyor 14'ünü biraraya getirelim dediler. HDP'nin parti olarak seçime girmesi bir projedir, HDP'ye barajı geçirtmek bir projedir. Şimdi diyorlar ki barajı geçirirsek AK Parti'yi engelleriz. Bu bir proje, o eski Türkiye'ye dönmek isteyenler, derin devlet yapılanması, KCK yapılanması hepsi biraraya geldiler. Diyorlar ki eski Türkiye'ye döneceğiz, nedir eski Türkiye? Siz biliyorsunuz yaşadınız. Silindir gibi milletin üzerinden geçtiler, 28 Şubat'ta. Bunların iktidarında beceriksizliği yüzünden iki büyük ekonomik kriz yaşadık. Herkes cebindeki her şeyi kaybetti. IMF dönemdir, terördür, krizdir, işsizliktir, koalisyonlar dönemidir. Eski Türkiye'ye, krizler ülkesine geri gideriz, millet buna izin verir mi ya? Millet oyunun farkında. Siz, yine bu oyunu bozacaksınız. Onun için oyunları bozduk, yine inşallah bu oyunları bozacağız" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR PALAVRACI, ÜFÜRÜKÇÜ SİYASETÇİ"

Akdoğan, "Bunlar palavra siyasette başroldeler. Sabah Kılıçdaroğlu yine bir şeyler açıklamış, yüzyılın projesi, tam yüzyılın palavrası. Bunlar palavracı, üfürükçü siyasetçi. Millet unuttu mu, emekli kardeşim unuttu mu? Bu SSK Genel Müdürüyken SSK emeklisi maaş almak için geceden kuyruğa giriyordu. Kuyrukta ölüyordu yaşlılar, millet bunu unutmadı. Şimdi ben 3 fazlasını, 5 fazlasını veririm demekle olmuyor bu iş. Bunu niye diyorlar biliyor musunuz? Türkiye bir an önce batsın, IMF'nin kapısına gitsin. Hani o memurun maaşını ödemek için haftalarca yalvarıyorlardı ya onu istiyorlar" dedi.

"Birileri popülist vaatlerde bulunuyorlar" diyen Akdoğan, "Çıkıp güya vizyon açıklayacaklar. Bizim iki seçim önce açıkladığımız mega kentler, dev projeler sloganımızı almışlar neymiş megakentler kuracaklarmış. Arkadaş biz onu kurduk. Sizin 30 yıl sonrası söylediklerinizi biz yapıyoruz" diye konuştu.

Akdoğan, "Eski Türkiye koalisyonu, bunlar iktidarda koalisyon olamayacaklarını gördüler muhalefette koalisyon oldular. Birlikte seçim çalışması yapıyorlar. Buna paralel örgüt de, bölücü örgüt de eklendi. Bölücü örgüt Güneydoğu'da tek tek kapıları çalıyor. İnsanlara tehdit mektupları gönderiyorlar. Soruyorum şimdi Selahattin Demirtaş'a sende birazcık demokratlık varsa çık Kandil'e açıklama yap, de ki 'İnsanlara vatandaşlarımıza tehdit mektupları göndermeyin', haraç mektupları göndermeyin. Sen diyemezsin, çünkü senin ipin onların elinde. Millet sana oy veriyor ama arkadaki adamın dediği oluyor. Kandil'deki adamın dediği oluyor. Sen bunu yapamazsın. Onun için çık şunu de diyorum, 'Ey millet, bu tehditlere itibar etmeyin gidin hür iradenizle oy kullanın'. Bunu da diyemiyorsunuz. Niye? Alışmışsınız. Örgüt tehdit yapacak, baskı yapacak, şiddet uygulayacak sen de oy alacaksın. Hadi görelim bakalım, PKK silah bıraksın da ne kadar oy alıyorsun? Etin ne budun ne o zaman görelim" diye konuştu.

"VESAYETÇİ YAPILAR TÜRKİYE'Yİ YÖNETSİN İSTİYORLAR"

Akdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Din dersini kaldırmayı düşünen, diyaneti kaldıracağını söyleyen HDP, seni temsil edebilir mi? Eşcinsel aday çıkaran, eşçinsel evliliği projeye diye sunan HDP seni temsil edebilir mi? Şimdi bunlar güya Türkiye partisi olacaklar. Türk askerini kaçıran bir örgütün uzantısı Türkiye partisi olabilir mi? Eşcinsel evliliği savunan, Ermeni soykırımı vardır diyen, Pontus soykırımı vardır diyen HDP Türkiye partisi olabilir mi? Bunların gerçek yüzünü görmemiz gerekiyor. Selahattin Demirtaş yüzde 9'u geçti, daha mı demokrat oldu? İnsanları 45 gün sonra sokağa göktü. Yüzde 10'u geçerse milleti sokağa dökmeyeceğinin garantisi var mı? Bu nedir biliyor musunuz? Bu, siyaset kurumunu şantaja açık hale getirmektir. AK parti yoksa çözüm süreci olamaz. Kim yapacak, CHP mi yapacak. HDP kendi kendine mi çözüm süreci yapacak? AK Parti güçlü şekilde varsa çözüm süreci var. Ulusalcı CHP'den çözüm süreci mi çıkar? Çözüm sürecinin düşmanı olan, her türlü kötülüğü yapan paralel yapıyla nasıl kol kola giriyorsunuz? Bunların bu oyunlarını görmemiz, anlamamız gerekiyor. Türkiye'de büyüme, hizmet, kalkınma varsa AK Parti'yle var. Yeni Türkiye'de derin devlet yapılanmalarına, paralel yapılanmalara yer yok. Yeni Türkiye'de millet ne derse o olacak. Bundan rahatsızlar. Vesayet odakları yönetsin Türkiye'yi, millet birilerine oy versin, onlar da iktidarmış gibi yapsın. Vesayetçi yapılar Türkiye'yi yönetsin istiyorlar." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Akdoğan, Sincan'da AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'ni Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi
    16:58 Muhammet Kökten, Fethiye'de mahalle ziyaretleri gerçekleştirdi

    Cumhur İttifakı'nın Fethiye Belediye Başkan adayı Muhammet Kökten, Tuzla Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek seçim çalışmalarını sürdürdü. Kökten, beş yıl boyunca halkın yanında olacağını ve deprem gibi olası felaketlere karşı tedbirler alacaklarını belirtti. Ayrıca, trafik sorununu çözmek, yeni belediye hizmet binası yapmak ve körfezdeki balçığı tarım gübresi olarak kullanmak gibi projelerini de açıkladı. AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz ise Kökten'e destek vererek Fethiye'nin iktidarla buluşması gerektiğini vurguladı.

  • Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu
    16:58 Esat Ergüler, Nazilli'de halkla buluştu

    Aydın'ın en büyük ilçesi Nazilli Belediyesi'nin eski başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Belediye Başkan Adayı Esat Ergüler, Perşembe Pazarı'nda halkla bir araya geldi. Genç bir kadın seçmenin sorusu üzerine Ergüler, ulaşılabilir bir başkan olacağını söyledi.

  • DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi
    16:57 DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdi

    DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Kürt kardeşlerimizin toparlanıp, iradeleri üzerindeki ipotekleri parçalayıp atmasını bekliyoruz" sözlerine “Hadi oradan Erdoğan... DEM Parti halkları özgürleştiren DEM Parti şu güzelim ağacı ile köklerini Anadolu ve Mezopotamya topraklarından devrimcilerden yurtseverlerin mücadelesinden almış bir partidir. DEM Parti 72 milletten herkese aynı nazardan bakan bir partidir. Bizler kimsenin iradesine ipotek koymayız. Bizde adalet, özgürlük, eşitlik var. ama AKP’de ne var? Tek adam rejimi var. Bütün Türkiye’yi bir tek adam mahkum etmek istediler. Bütün Türkiye’yi saraydan tıpkı bir padişahlık sistemi gibi yönetmek istediler ve biz buna karşı çıktık. Demokrasi dedik. Milyonlarca Kürt’ün iradesine kayyım atamak ipotek değil de nedir” dedi.

  • 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!
    16:56 81 il, 922 ilçenin seçim sonuçları Haberler.com'da!

    Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Merakla beklenen seçim sonuçlarını anbean Haberler.com'dan takip edebilirsiniz.

  • Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, DTO İzmir Şubesi üyelerine projelerini anlattı
    16:55 Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, DTO İzmir Şubesi üyelerine projelerini anlattı

    Cumhur İttifakı Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi üyelerine seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı. Çankırı, İzmir'in ticaretin kalbi olmaktan uzaklaştığını belirterek, bu sorunları çözmek için çalışacaklarını ifade etti. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk de ziyaretten memnuniyetini dile getirdi ve seçimlerin hayırlı olmasını diledi.

  • Hatay'da 6 düzensiz göçmen yakalandı, 3 şüpheli gözaltına alındı
    16:53 Hatay'da 6 düzensiz göçmen yakalandı, 3 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 6 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmen kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında yapılan operasyonda, A.S, S.K. ve Z.M.A. isimli 3 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan düzensiz göçmenler ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay: 'Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım'
    16:53 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay: 'Cumhuriyete olan borcumu ödemek için adayım'

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Yılmazköy Mahallesi'nde yaptığı ziyarette, cumhuriyete olan borcunu ödemek için aday olduğunu söyledi.

  • Özdemir Manavoğlu, AESOB'u ziyaret etti
    16:51 Özdemir Manavoğlu, AESOB'u ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muratpaşa Belediye Başkan adayı Özdemir Manavoğlu, AESOB Başkanı Adlıhan Dere ve oda başkanlarıyla bir araya gelerek, Muratpaşa için hayata geçireceği projeleri anlattı. Manavoğlu, esnaf ve sanatkarların sorunlarını dinledi ve Muratpaşa'nın hak ettiği değere gelmesi için mücadele ettiklerini belirtti. AESOB Başkanı Dere de ziyaretten memnuniyetini dile getirdi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu
    16:50 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile Astronot Alper Gezeravcı Afyonkarahisar'da öğrencilerle buluştu

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Afyonkarahisar'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Bir öğrencinin 'Sen Alper misin' sorusuna Bakan Kacır, 'Bende astronot tipi var mı' diyerek gülümsedi. Astronot Alper Gezeravcı da etkinlikte yer aldı ve fotoğraf çektirmek isteyenleri kırmadı. Bakan Kacır, öğrencilere TOGG'un maketini hediye etti.

  • İçişleri Bakanı: 82 organize suç örgütü çökertildi, 757 şüpheli tutuklandı
    16:49 İçişleri Bakanı: 82 organize suç örgütü çökertildi, 757 şüpheli tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde düzenlenen 289 operasyonla 82 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 757 şüphelinin tutuklandığını açıkladı. Yerlikaya, yerel seçimlerin güvenliği ve terörle mücadele konularını içeren bir Güvenlik Toplantısı gerçekleştirdiklerini belirtti. Ayrıca, uyuşturucu satıcılarına, terör örgütlerine ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik düzenlenen operasyonlar hakkında bilgi verdi.

  • Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti
    16:47 Başkan Başdeğirmen, Halk Otobüsleri Kooperatifi'ni ziyaret etti

    Isparta Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, S.S. 18 Nolu Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, kooperatif esnafı ve şoförleri ziyaret etti. Başkan Başdeğirmen, 65 yaş ve üstü vatandaşların halk otobüslerinden ücretsiz yararlanması uygulamasının 31 Mart'tan sonra da devam edeceğini belirtti.


Advertisement