Akdoğan: "Yeni Türkiye'de Paralel Devlet Yapılanmalarına Yer Yok" - Son Dakika
Politika

Akdoğan: "Yeni Türkiye'de Paralel Devlet Yapılanmalarına Yer Yok"

Akdoğan: "Yeni Türkiye\'de Paralel Devlet Yapılanmalarına Yer Yok"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Konya’nın Kulu ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katılarak, “Darbeci anlayışa, vesayetçi anlayışa yeni Türkiye’de yer yok. Derin devlet yapılanmalarına, paralel devlet yapılanmalarına, KCK yapılanmalarına yeni Türkiye’de yer yok" dedi.

17.05.2015 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Konya'nın Kulu ilçesinde partisinin düzenlediği mitinge katılarak, "Darbeci anlayışa, vesayetçi anlayışa yeni Türkiye'de yer yok. Derin devlet yapılanmalarına, paralel devlet yapılanmalarına, KCK yapılanmalarına yeni Türkiye'de yer yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan konuşmasında, 7 Haziran Genel Seçimlerinin önemine vurgu yaparak, "Cumhurbaşkanlığı seçiminde 14 parti bir araya geldi. Şimdi kim varsa hepsi aynı çuvala girdi. Karşılarında Ak kadrolar var. Yeni Türkiye'yi kurmak isteyenlerle, eski Türkiye'ye dönmek isteyenler arasında bir mücadele. Eski Türkiye, batık bankalar, IMF köleliği, çok parçalı koalisyonlar, kriz, terör, şehitlerin gelmesi, yüksek enflasyon, işsizlik demekti. Bunları insanlarımız yaşadı. Özal'dan sonra Erdoğan'a kadar 10 yıl Türkiye her şeyini kaybetti. Türkiye uçurumun kenarına gelmişti. Baskılar, krizler, ekonomik daralma, küçülme ile millet canından bezmişti. Türkiye uçurumun kenarına geldiği noktada 2002'de millet yönetime el koydu ve AK Parti'yi iktidara taşıdı. AK Parti iktidarı, milletin yönetime el koymasının adıdır" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Türkiye, çok oluyor dediler ve bir ay sonra Gezi olayları başladı" diyerek şunları söyledi: "Toplumsal isyan çıkarmak istediler ve bu oyunu kopyalama bir şekilde birçok yerde denediler. Bizden iki hafta sonra Mısır'da darbe yaptılar. Milleti sokağa döktüler. Sonra Ukrayna'da aynı oyunu tezgahladılar. Mısır'da milletin iradesine, milletin seçilmiş iktidarına darbe yapanlar ne kadar alçaklık yaptıysa, milletin seçilmiş cumhurbaşkanına idam cezası verenler de o kadar büyük alçaklık yapmaktadır. Milletin seçilmiş iktidarını devirdiler ve Mısır'ın Tayyip'ini devirdik' dediler."

"EY HDP SİZİN HİÇ İLKENİZ, UTANMANIZ YOK MU?"

Akdoğan, dışarıdakiler, içeridekiler, mahfiller, lobiler, odaklar, bütün partilerin yine bir arada olduklarını belirterek şöyle konuştu: "HDP'yi de yanlarına aldılar. Diyorlar ki şimdi HDP barajı geçerse AK Parti'nin bileğini bükeriz. Ne olacak? Eski Türkiye'ye dönecekler. Peki sizin hiç ilkeniz yok mu? Hiç tutarlılığınız yok mu? Düne kadar birbirinize demedik laf bırakmadınız. Nasıl yan yana gelebiliyorsunuz? Ey HDP, sen bunların değirmenine su taşıyorsun? Hiç utanmıyor musun? Çözüm sürecinin düşmanı olan, her türlü sabotajı yapan paralel yapıyla, paralel çeteyle kol kola giriyorsun. Hiç utanmıyor musun? Çözüm sürecinde her türlü zorluğu çıkaran ulusalcı zihniyetle şuan işbirliği yapıyorsun, flört ediyorsun. Hiç utanmıyor musun? Bunlar çözüm sürecinde her türlü engeli çıkardılar. Şimdi diyorlar ki, 'bizim barajı geçmemiz demokrasi için çok gerekli. Niye gerekli? Sen güçlendiğin zaman demokrasi mi güçleniyor? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 9'u geçtin. Ne oldu? Daha mı demokrat oldun? İki ayı bulmadı, makyajları döküldü. Bir buçuk ay sonra milleti sokağa döktü. Onlarca insan hayatını kaybetti. Yani oyun arttı daha çok demokrat olmadın. Milleti daha çok sokağa döktün. Şimdi barajı geçersen bunu yapmayacağının garantisi var mı? Tehdit etmeyeceğinin, şantaj yapmayacağının, milleti sokağa dökmeyeceğinin, batıya gidip, 'bak bütün buralarda biz oy aldık, biz bundan sonra burada özerklik ilan ediyoruz' demeyeceğinin garantisi var mı?"

Türkiye'nin insani yardımda dünyada birinci olduğunu söyleyen Akdoğan, "Türkiye bakın bizim petrol kuyularımız yok, altın, doğalgaz rezervlerimiz de yok. 2023'te dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına gireceğiz. Dünyada birinci sırada olduğumuz bir yer var. Ne biliyor musunuz? İnsani yardım. Petrol kuyularımız yok ama vicdanımız var vicdanımız. İki milyon Suriyeli'ye Türkiye'nin kapısını açtık. İşte onun için rahatsızlar. Çünkü Suriye'de zalime zalim diyen, Mısır'da darbeye darbe diyen İsrail'i eleştiren ahlaki bir duruş sergileyen mazlumun gür sesi olan bir Türkiye var. Bölgesel bir aktör, bundan rahatsızlar" diye konuştu.

"YENİ TÜRKİYE'DE PARALEL YAPILANMALARA YER YOK"

Seçimin sandıkta kazanıldığını belirten Akdoğan, şunları söyledi: "Hepimiz sandığa gideceğiz. Bakın 50 bin kişi İsveç'te var Kululu. Onlarla da irtibata geçin onlarda sandığa gitsin herkes sandığa gitsin iradesini ortaya koysun. Desin ki, 'Türkiye'nin geleceğinde ben de söz sahibiyim.' Milletin dediği olacak diyeceğiz. Bunlar bu seçimi hayat memat meselesi görüyor. Niye biliyor musunuz? 'AK Parti kazanırsa bize yeni Türkiye'de yer yok' diyorlar. Evet, size yeni Türkiye'de yer yok. Darbeci anlayışa, vesayetçi anlayışa yeni Türkiye'de yer yok. Derin devlet yapılanmalarına, paralel devlet yapılanmalarına, KCK yapılanmalarına, mafyatik yapılanmalara yeni Türkiye'de yer yok. Yeni Türkiye'de sadece milletin dediği olacak." - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Akdoğan: 'Yeni Türkiye'de Paralel Devlet Yapılanmalarına Yer Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement