Akgül, Cengizhan Mahallesindeki Yıkımı Yerinde İnceledi - Son Dakika
Yerel

Akgül, Cengizhan Mahallesindeki Yıkımı Yerinde İnceledi

Akgül, Cengizhan Mahallesindeki Yıkımı Yerinde İnceledi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Cengizhan Mahallesi 868 Sokakta 2 binanın İzmir'den özel olarak getirilen "Çene" isimli araçla yıkıldığını söyledi.

01.11.2014 13:44  Güncelleme: 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Yer altı sularının ve aşırı yağışların etkisiyle toprak kayması yaşanan Cengizhan Mahallesi 868 Sokak'ta biri inşaat halinde 2 binanın İzmir'den özel olarak getirilen "Çene" isimli araçla kontrollü bir şekilde yıkıldığını söyledi.

11 gün önce AFAD' ın raporu doğrultusunda boşaltılan bina, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden gelen "yıkım gereklidir" raporu ile dün akşam 17: 00 itibarı ile yıkılmaya başlandı. Tedbir amaçlı heyelanın etkilediği bölgede 6 bina boşaltıldı, sokak trafiğe kapatıldı, binaların elektriği, suyu ve doğalgazı kesildi. Yıkımı yerinde inceleyerek uzmanlardan bilgi alan Başkan Akgül, "Burada birinci önceliğimiz hiçbir vatandaşımızın burnu bile kanamadan yıkımı tamamlamak" dedi.

KİMSE MAĞDUR DURUMA DÜŞMEYECEK

Yıkımı inceleyen ve mahalle sakinlerinin sorularını cevaplayan Akgül, "Devlet olarak arkanızdayız. Kimse böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemez. Emin olun 15 gündür belediye olarak birinci gündemimiz bu bölge. Devlet olarak, ilgili bakanlık olarak, belediye olarak arkanızdayız" dedi.

BÖLGE İMARA KAPANABİLİR

Biri inşaat halinde 2 binanın ve istinat duvarının tamamen temizlenmesi 10-12 günü bulacak. Yıkımların ardından bölgede yapılacak jeolojik etütlerin yanı sıra jeofizik taraması da yapılacak. Yapılacak etütlerin ve taramaların ardından bölgenin imara kapatılıp kapatılmayacağına karar verilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akgül, Cengizhan Mahallesindeki Yıkımı Yerinde İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement