Akgül, Kıbrıs Kapalı Pazar- Aile Merkezi ve Gençlik Merkezi İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Akgül, Kıbrıs Kapalı Pazar- Aile Merkezi ve Gençlik Merkezi İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Akgül, Kıbrıs Kapalı Pazar- Aile Merkezi ve Gençlik Merkezi İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarıyı yeni yatırımlarla devam ettiren Mamak Belediyesi, Kıbrısköy’de yapımına başladığı aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanının yapımını hızla sürdürüyor.

24.05.2016 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentsel dönüşümde yakaladığı başarıyı yeni yatırımlarla devam ettiren Mamak Belediyesi, Kıbrısköy'de yapımına başladığı aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanının yapımını hızla sürdürüyor.

Mamak Belediyesi tarafından inşa edilen, aile merkezi, gençlik merkezi ve kapalı pazar alanının yapımı hızla devam ediyor. 10 bin metrekarelik alanda bölgeye ayrı bir değer katacak tesisin kaba inşaat çalışmaları yüzde 30 seviyesinde tamamlandı. Tesiste incelemelerde bulunan ve yerinden bilgi alan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bölgeyi çekim merkezi haline getirecek dev tesis ile pazar kültürüne yeni bir ivme kazandırırken, mahallenin fiziki mekan ihtiyacına da cevap verilmesini amaçladık" dedi.

Selçuklu mimarisi konseptiyle 3 katlı olarak yükselen Kıbrıs Kapalıpazar-Aile ve Gençlik Merkezi'nin kaba inşaatı sürerken, pazar alanının üzerindeki dokuz kubbenin çelik imalatları devam ediyor.

"TESİSİMİZ TAMAMLANDIĞINDA KÜLTÜR VE YAŞAM MERKEZİ OLACAK"

Tesisin, kültürel ve sosyal faaliyetlerin icra edilmesi konusunda çok geniş düşünülmüş bir yatırım olduğunun altını çizen Akgül, Mamak'ın dört bir yanına hem alt yapı hem üst yapı hizmetleri yaparak, mahallelerin prestijini artırdıklarını kaydetti. Akgül, "Mahalle sakinlerimizle yaptığımız toplantıların böyle güzel işlere imza attığını hepimiz görüyoruz. Halkımızın istediğini yapmak için kollarımızı sıvadık. Eğitimde, sporda, kültür ve sanatta öncü, gelişen bir Mamak için çalışıyoruz. Aynı anda birçok projeyi bünyesinde barındıran tesisimiz tamamlandığında kültür ve yaşam merkezi olacak" diye konuştu.

KUBBELER PAZAR HAVASINI DEĞİŞTİRECEK

Proje 5 bin 220 metrekarelik inşaat alanına sahip. Bodrum katında 3 bin 920 metrekarelik kapalı pazar alanı, 6 adet dükkan, bay bayan mescit, zabıta karakolu ve tesisin teknik merkezi bulunuyor. 3 bin 111 metrekarelik zemin katta ise bin metrekarelik düğün salonu, derslikler, öğretmenler odası, idari ofisler, aile merkezi ve gençlik merkezi bulunuyor. Ayrıca bin 700 metrekarelik açık teras bulunuyor. Tesisin 3 bin 600 metrekarelik inşaat alanına sahip 1. katında yine aile merkezine ait 9 adet derslik, toplantı odaları, idari ofisler ve gençlik merkezine ait 8 adet derslik, yemek salonu, çok amaçlı salon bulunuyor. Pazar alanının üstü açık olan kısmı, Selçuklu mimarisi ile özdeşleşmiş yapıyı bozmadan 9 adet cam kubbe oluşturularak üzeri, kapatılacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akgül, Kıbrıs Kapalı Pazar- Aile Merkezi ve Gençlik Merkezi İnşaatında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • xxx: Geçen sene Başkanın kocaman resmi vardı istinat duvarı yıkılınca resim ve Belediyeye ait resim anında kaldırılmıştı :) 0 0 Yanıtla

Advertisement