Akgüloğlu İşletme Sahibi ve Yöneticilere Egc'den Seslendi - Son Dakika
Yerel

Akgüloğlu İşletme Sahibi ve Yöneticilere Egc'den Seslendi

Akgüloğlu İşletme Sahibi ve Yöneticilere Egc\'den Seslendi

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Orhan Akgüloğlu, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC)’ni ziyaret etti.

25.01.2015 18:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Orhan Akgüloğlu, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC)'ni ziyaret etti. EGC yönetimine başarı dileyen Akgüloğlu, EGC Yönetim Kurulu Başkanı Selahaddin Şener ve Yönetim Kurulu üyeleriyle ekonomik konularda istişarede bulundu.

Erzurum paydasında tüm STK'larla ortak hareket ve girişime hazır olduklarını, bunu etkinlikleriyle de ortaya koyduklarını belirten Akgüloğlu, Şener ve ekibinin Erzurum adına önemli hizmetlerde bulunacağı inancını dile getirerek ortak hareket teklifinde bulundu. EGC Başkanı Şener'de önceliği Erzurum olanlarla birlikte hareket etmekten büyük mutluluk duyacaklarını dile getirerek, Akgüloğlu'na ziyaretinden ötürü teşekkürde bulundu.

AKGÜLOĞLU İŞLETME SAHİBİ VE YÖNETİCİLERE EGC'DEN SESLENDİ

Karşılıklı fikir alışverişinin ardından Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Orhan Akgüloğlu, oda olarak yaptıkları çalışmalara değindi.

SMMMO olarak EGC ziyaretinde önemli bir çağrıyı yapmak istediklerini belirten Akgüloğlu, işletme sahiplerine yönelik olarak Hizmet Sözleşmesi hatırlatmasında bulundu. "Saygı değer işletme sahibi ve yöneticilerimizin dikkatine!" diyerek bilgilendirmesini sunan Akgüloğlu, "Meslek Mensuplarımızın müşterilerine hizmet verirken hizmet sözleşmesi düzenlenmeleri yasal bir zorunluluktur. 13 Aralık 2013 Tarihinde Resmi gazete de yayınlanan Mecburi Meslek Kararımız; ile Sizlere sunmuş olduğumuz hizmetin kalitesinin fiyat ve oranlar yoluyla ayarlanarak düşürülmesi yerine, aldığınız hizmetin niteliğine göre gerekli kalitede olması ve bu kalitenin devamlılığının sağlanması amaçlanmıştır. Bu amaca ulaşmak için sözleşmelerin Elekronik ortamda Odamıza gönderilmesi ve aşağıdaki kurallara uyulması zorunlu hale getirilmiştir. Bu amaçla sözleşme yapmış olduğunuz Serbest Muhasebeci veya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ile ilgili olarak aşağıda konuların bir tarafı olarak siz değerli müşterilerimizi bilgilendirmek istedik. Meslek Mensublarımız; bu kurallara uymadıkları taktir de Meslek yasamız ve ilgili Meslek Kararı gereği yasal kovuşturmaya tabi tutulacaklardır" dedi

UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Hizmet Sözleşmesi ile ilgili olarak hatırlatmada bulunan Akgüloğlu, Hizmet Sözleşmesi şartlarını; Ücret almadan veya asgari ücret tarifesinin altında iş yapılamaz. Sözleşmeden dolayı ücret borcu olan müşteriye, müşteri bu borcu ödemeden bir başka meslek mensubunun hizmet vermesi yasaktır. Bir önceki Meslek Mensubunun aldığı ücretin altında, düşük ücret teklif edilerek iş alınamaz. Müşteri başka meslek mensubu ile çalışmak istediği zaman yeni meslek mensubu ile birlikte devir teslim tutanağı düzenlenecek ve ödenmemiş bir hizmet bedeli varsa, bu alacak devir teslim tutanağına yazılarak imza altına alınmak zorundadır. Hizmet sözleşmesine son verilmesi tarihinde, sözleşmeden doğan ödenmemiş hizmet alacağının bulunması halinde, bu alacak için yasal yollara başvurulacaktır. Hizmet ilişkin borç ödenmeden başka bir meslek mensubunun işi alması yasaktır.Hizmet sözleşmesi fesih edilmeden, başka bir meslek mensubunun aynı müşteri ile yeni bir sözleşme yapması hem yasak hem de yazılım üzerinden mümkün değildir.Meslek mensubumuz işletme sahiplerinin vergi, SSK vb. ödemelerini yapmak için para toplamaları yasaktır.Meslek mensubu olmayan kişilerin defter tutmaları yasak olup bu kişilere defter tutturulması işletme sahiplerini yasal ve maddi açıdan telafisi zor durumlara düşürecektir. Meslek mensubu 3 ay ücret alamazsa işi bırakmak zorundadır. Borç ödenmeden bir diğer meslek mensubunun işi alabilmesi mümkün değildir. "şeklinde sıraladı - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akgüloğlu İşletme Sahibi ve Yöneticilere Egc'den Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement