Akhan'dan İzmir'e İki Müjde - Son Dakika
Yerel

Akhan'dan İzmir'e İki Müjde

Akhan\'dan İzmir\'e İki Müjde

Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) İzmir Temsilciliği üyeleri ile buluşan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, iki müjde birden verdi.

25.09.2014 18:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) İzmir Temsilciliği üyeleri ile buluşan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, iki müjde birden verdi.

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, SMD İzmir Temsilciliği'nin düzenlediği Yuvarlak Masa Toplantısı'nda sağlık muhabirleriyle buluştu. Akhan, üniversitenin kuruluşunda yaşadıkları zorluklar, projeleri ve rektörlük seçimleri hakkındaki görüşlerini paylaştı. Bayraklı'da Sağlık Bakanlığı'nın şehir hastanesi kuracağı alanın yakınlarında 1,5 milyon metrekarelik alanda Sağlık ve Sosyal Bilimler Kampüsü kuracaklarını açıklayan Akhan, kampüsün Master Projesi'nin çizildiğini söyledi. Kuzey İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Sanayi Bakanlığı'na dosya verdiklerini anlatan Akhan, "Bakanlığın onayının ardından İzmir'in kuzeyinde Teknoparkımız olacak" dedi.

4 BİN 229 ÖĞRENCİ

İzmir'in en genç devlet üniversitesi olan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan üniversitenin kurulma sürecini de şöyle anlattı: "Hayatımda akademisyen olmak istedim. Uzmanlığım bittiği andan itibaren üniversiteye başvurdum. Isparta'da çalışmaya başladım. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başhekim olarak geldim. Yaptığımız çalışmalarla güzel bir hastane oldu. Niye üniversite kurmayalım dedik? 10 Aralık 2010 tarihinde rahmetli sanatçımız Neşet Ertaş hastanemizde tedavi görüyordu. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, sanatçımızı ziyarete gelmişti. O sırada Yüksek Öğretim Kurumu'ndan bir telefon geldi, 'Rektör oldunuz' dediler. Rektör olarak görevlendirildiğimde ne bina, ne bütçe vardı. Bir iki ay içinde bütçemiz oluştu. Valilik İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kalmamızı uygun gördü. Başhekim yanındaki odaya geçtik. Tahta bir paravanla bölünmüş bir odada çalışmaya başladık. Hastanede çalışan birkaç memur arkadaş da bana evrak işlerinde yardım ettiler. Dört yıl içinde sıfırdan başladığımız serüvende çok iyi bir noktaya geldik. Şu an 571 öğretim üyemiz, 184 idari personelimiz. 4 bin 229 öğrencimiz var. 181 yabancı öğrencimiz var. 75 bin kare kapalı alan. 49 laboratuvar. 75 derslik, 4 bin basılı, 128 bin e-kitabın bulunduğu bir kütüphanemiz bulunuyor."

"TEKEL FABRİKASI'NI ÜNİVERSİTEYE DÖNÜŞTÜRDÜK"

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ortak kullanım protokolü imzalanmasının ivme kazandırdığını kaydeden Akhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "2011-2012 döneminde tıp fakültesi ve hemşirelik bölümlerine 300'e yakın öğrenci aldık. Sıkıntı olmadan çözüm olmuyor. Şu an 20 bölümde öğrencimiz var. İzmir'de imar hareketleri büyük problem. Mevcut binaları tadilat ederek yeni yerler açıyoruz. Tekel'in Balatçık Yaprak İşlemi Tesisleri. 2011'de özelleştirme kapsamındaydı. Kampüs alanı olarak burayı kabul edilince, TEKEL ve Özelleştirme ile görüştük. Maliye Bakanlığı'nı ikna ettik. Bakanlığın bize çok büyük katkısı oldu. TEKEL fabrikasından bir üniversite oluşturduk. İyi ki bu binalar varmış. Önce yıkmayı daha sonra restore etmeye karar verdik. Üzerinde çalışınca çok güzel alanlar çıktı. En büyük avantajlardan birisi dikili ağaçlarımız var."

REKTÖRLÜK SEÇİMLERİ

Rektörlük seçimlerine ilişkin de konuşan Akhan, şöyle devam etti: "YÖK seçim tarihini açıklamadı. 10 Aralık'ta görev sürem bitiyor. 10 Kasım'a kadar seçim olması gerekiyor. Üniversitelerde seçim hep kuruma zarar veren bir olay değerlendirilir. Krizlerden yarar çıkartma prensibi vardır. Seçim olmasında fayda var. Seçim demokratik bir olay. Öğretim üyelerimizin görüşlerini alıyoruz, birebir görüşme fırsatı bulabiliyorsunuz. Herkes aday olabilir. Kurum kişilerin zarar görmeyeceği bir seçim olmasını temenni ediyorum. Lütfullah Bey'i Isparta'dan tanıyorum. Bana danışmanlık yapan biriydi. Ben de adayım. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Umarım sıkıntılı bir tablo olmaz."

STRATEJİK PLAN

Akhan 2014-2018 stratejik planlarını ise şöyle sıraladı: "Üniversitenin kurulma aşamasını bitirdik. Bundan sonra eğitimde kaliteyi artırmayı planlıyoruz. 60 bin değil, 10 bin öğrencimiz olsun. Mezunlarımız daha kaliteli bir eğitim görsün. 30 bin metrekarelik binamız bitiyor. Sınıf ve laboratuvar açısından sıkıntımız kalmayacak. Spor Kompleksi'nin inşaatı bir yıl içinde bitecek. İçerisinde yarı olimpik bir havuz yer alacak. Yurt problemimiz var. Yap İşlet Devlet modeliyle 900 kişilik yurt inşaatına başlandı. Bu bina Kredi Yurtlar Kurumu'na devredilecek. İkinci biri yurt binamızın da en kısa sürede ihalesine çıkacağız. Sıkıntılardan birisi ulaşım. Belediyeden destek istiyoruz. Metro yakından geçiyor. Buraya ulaşmak sıkıntı. Belediyeden çözüm bulamazsak Egekent Metrosu arasına ring koyacağız. Çalışanlarımıza kreş ve ilköğretim okulu ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımız var. Kongre Merkezi'nde 3 bin kişiye hitap edecek. Beş büyük salonumuz var." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhan'dan İzmir'e İki Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement