Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'ya Otizm Günü Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'ya Otizm Günü Ziyareti

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı\'ya Otizm Günü Ziyareti

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Akhisar Engelliler Derneği (ENDER) Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’yı makamında ziyaret etti.

02.04.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Akhisar Engelliler Derneği (ENDER) Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı makamında ziyaret etti. Sosyal sorumluluk projeleriyle engelli vatandaşların önündeki engelleri kaldırmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Salih Hızlı; yeni dönemde artık engelli bir bireyin belediye meclis üyeliği yapacağını hatırlattı.

Ziyarette, erken yaşta eğitimin önemini vurgulayan Belediye Başkanı Salih Hızlı; "Bütün engel gruplarında olduğu gibi otizmde de eğitime erken yaşta başlanması otistik çocukların belli bir seviyeye gelmesini sağlar. Erken teşhis eğitime erken başlanması için çok önemlidir. Teşhisten sonra ailelere verilecek profesyonel yardımlarla durumu kabul sürecini hızlandırmak önemlidir" dedi.

Akhisar'da yaklaşık 20'ye yakın kayıtlı otizm hastası bulunduğunun altını çizen ENDER Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Şahin; kayıtlı olmayan rakalım100'e yakın olduğunu dile getirdi. Akhisar Belediyesi'nin her zaman engellinin yanında olduğundan dolayı teşekkürlerini dile getiren Dernek Başkanı Şahin; otizm konusunda da destek istedi.

Otizm hastalarına yaklaşımda uzman desteğin önemine değinen Belediye Başkanı Salih Hızlı; uzmanlar eşliğinde otizm hastalarına gerekli desteklerini sağlayacağını işaret etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'ya Otizm Günü Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement